Societat

La Fundació Humana obté o173 tones de tèxtil recuperades al Baix Penedès per a fins socials

Equivalen a 390.000 peces de roba que tindran una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge.

per Nació Dogital , El Vendrell, 14 de febrer de 2020 a les 17:45 |

La Fundació Humana, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, ha recollit 173 tones de tèxtil usat al Baix Penedès durant el 2019 per a donar-les una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge. Aquest registre representa un augment del 0,7% respecte l’any anterior (172 tones).

Al 2019, els donants van dipositar la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzaven als contenidors de color verd de la Fundació. El servei de recollida selectiva del tèxtil és gratuït i representa un estalvi per als municipis adherits. 

Fundació Humana recupera la roba usada a 8 municipis de la comarca. Allà on la recollida selectiva ha registrat les millors dades és:

• El Vendrell ​69,6 tones
• Calafell​ 64,3 tones
• Santa Oliva​ 12 tones
• La Bisbal del Penedès ​9,9 tones

Les tones recuperades per la Fundació equivalen a 390.000 peces de roba la gestió de les quals implica un doble benefici: el primer és ambiental, perquè en redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. La reutilització i el reciclatge del tèxtil durant l’any passat van representar un estalvi de 549 tones de CO2 a l’atmosfera. Un estudi de la Comissió Europea indica que per cada kgde roba recuperat i no incinerat es deixen d’emetre 3,169 kg de CO2. 

 

 

Arxivat a:
Societat, roba usada, Humana
Participació