Opinió

Article de Silvia Vaquero: « Som Capital»

La regidora de Cultura del Vendrell convida tothom a participa de la capitalitat cultural de la ciutat

per NacióBaixPenedès , 24 de gener de 2020 a les 15:49 |
Silvia vaquero | AV
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquest 2020 els vendrellencs i vendrellenques som música, teatre, dansa, bèsties, foc, ball, lletres, gastronomia i patrimoni.

Aquest any podem ser allò que sempre hem somiat, una vila unida entorn la cultura. Una cultura diversa, rica, dinàmica, viva i plural, per això som capital.

És una oportunitat per reviure l’esperit d’il·lustres vendrellencs i aconseguir que les seves obres, creacions i pensaments arribin a tothom: Pau Casals, Àngel Guimerà, Apel·les Fenosa o  Andreu Nin; una oportunitat per ser capaços de donar veu a la gent anònima, que omple les places i els carrers de la nostra vila, que viu el dia a dia del nostre municipi.

Som Capital de la Cultura Catalana perquè el Vendrell som passat, present i futur. El passat perviu en el patrimoni; el present es manifesta en les entitats, les associacions, els historiadors i les historiadores, en els músics, els artistes, en definitiva, en tots aquells i aquelles que s’expressen a través de llenguatges universals. I som futur perquè volem que les generacions que vindran i les que estan creixent entenguin la cultura com un tot que és capaç de transformar una societat a millor.

Desitgem que aquest any l’entorn urbà sigui l’escenari principal, perquè el carrer és el testimoni dels esdeveniments. El so de les gralles, dels timbals, de les bandes, dels bastons, dels picarols, les castanyoles, els colors dels vestits i les cintes, el so de la música i la intensitat del foc han d’arribar a tots els racons de la vila i dels nostres cors. Perquè hem d’aconseguir emocionar-nos i emocionar també a aquells que encara no ens coneixen, perquè només a través de la il·lusió farem del Vendrell, un Vendrell millor.

Som capital, felicitem-nos.

 

Participació