Treball

Les 51 persones contractades pel Consell Comarcal signen els seus contractes

Aquesta és la en que s’han pogut realitzar més contractacions. Aprofitant que es realitzava un curs de riscos laborals s’ha fet un acte per donar inici als programes ocupacionals

per Nació Digital , El Vendrell, 17 de gener de 2020 a les 17:51 |
Tots els contractats | CC

En total 51 persones han estat contractades pel Consell Comarcal del Baix Penedès a través dels programes d’ocupació Treball i Formació i Enfeina’t. Aquestes persones treballaran als 14 municipis de la comarca realitzant tasques administratives o de manteniment i al Consell Comarcal per realitzar de forma coordinada serveis que la comarca necessita. Els contractes tenen una durada de 6 mesos o d’un any en funció del programa. 

 

En concret, a través del programa Treball i Formació s’han contractat 24 persones i una coordinadora. Les persones contractades a través d’aquest programa realitzaran una formació transversal de 60 hores en aptituds professionals que compaginaran amb la realització de tasques. A través del programa Enfeina’t s’han contractat 24 persones més i una coordinadora que treballaran als diferents municipis. A més s’ha contractat un tècnic AODL (Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local) per tal de coordinar tots aquests programes.

Joan Sans, President del Consell Comarcal ha destacat la prioritat d’actuació en l’àmbit de l’ocupació a la Comarca i ha destacat que en aquesta convocatòria dels programa d’ocupació s’han pogut contractar més persones que cap altra vegada abans. El president ha demanat a tots els assistents que aprofitin aquesta oportunitat per donar-se a conèixer i agafar experiència per després tenir noves oportunitats de trobar feina.

Xus Sequera, la Consellera Comarcal d’Ocupació ha destacat que el Baix Penedès continua sent la comarca amb més atur de Catalunya i que actualment s’està parlant amb el Departament de Treball de la Generalitat per poder accedir a més programes d’ocupació i formació. 

Properament s’iniciarà la tercera convocatòria del projecte “Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès” amb l’objectiu de donar formació i orientació a 225 persones de la comarca. Aquest innovador programa ha aconseguit fins ara un índex d’inserció laboral superior al 50%. 

 

Participació