Societat

Calafell tapiarà edificis ocupats i els tallarà la llum, a més de l’aigua

Ja s’ha parlat amb les companyies elèctriques i es parlarà en breu amb els bancs

per Nació Digital, Calafell | 17 de gener de 2020 a les 13:33 |
Tall ‘aigua a una casa ocupada | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’Ajuntament de Calafell ha anunciat mesures més contundents contra les ocupacions conflictives d’habitatges, després d’uns mesos que ha estat tallant les punxades a la xarxa d’aigua. A partir d’ara, es començarà a tallar les punxades a la llum i ja s’ha parlat amb les companyies elèctriques per coordinar els talls i fer-los a la vegada. I en breu s’iniciaran converses amb els bancs, propietaris actuals de la major part d’habitatges ocupats, per tapiar les edificacions.

L’alcalde, Ramon Ferré, ha concretat aquestes mesures després de la junta de seguretat local celebrada aquest 16 de gener. “Les dades són clares. Les ocupacions s’han duplicat en els darrers temps, i en determinats casos són el focus dels casos delictius d’aquest Nadal”, diu Ferré.

Per això, “incrementarem la pressió sobre els ocupes conflictius, amb noves mesures a més de les que estàvem aplicant, fins a aconseguir expulsar-los”, segons l’alcalde. Ferré ha posat com a exemple la pressió policial pels robatoris, que ha fet que les persones identificades en relació a aquests fets hagin abandonat els habitatges que ocupaven i ja no hi siguin al municipi. “Amb independència que estan buscats i que la detenció no pot trigar gaire, ja no els tenim aquí. Els ocupes que queden als edificis en qüestió no apareixen vinculats als robatoris”, ha precisat.

Tot plegat, “això indica que hem de continuar prenent mesures de prevenció, per evitar que els immobles que fem que es buïdin, no tornin a ser ocupats. En tot cas, hem de deixar de ser ‘atractius’ per a nous ocupes que puguin venir. Han de saber que aquí no ho trobaran fàcil”.

 

Participació