1 de 10
Política

La sospita de corrupció plana sobre l’obra de l’Escola de Música del Vendrell

El sobrecost milionari de les obres de l’Escola Municipal de Música podria ser constitutiu de diversos delictes

Escola de Música | RV
per Llorenç Aviñó, El Vendrell | 27 de desembre de 2019 a les 21:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’equip de govern del Vendrell, amb els seus vots i els de Junts pel Vendrell ha aprovat una indemnització i de dos milions i mig  d’euros que ha de servir per estalviar al consistori una despesa de 30 milions. Els diners són per pagar despeses de construcció de l’Escola Municipal de Música Pau Casals. Sobre un pressupost inicial de 9’8 milions d’euros, el consistori vendrellenc del 2009, presidit per Benet Jané, va fer un segon contracte de millora dels treballs, sense que l’interventor miunicipal del moment, Ferran Hinijo, fes cap observació en contra que encaria la despesa fins a gairebé 45 milions d’euros.

Va ser l’ajuntament del Vendrell del 2015, presidit per Martí Carnicer i amb Albert Solé com a regidor de Cultura, que va procedir a impulsar la nul·litat del segon contracta. Aleshores es va obrir un litigi entre l’ajuntament I l’empresa constructora. Al ple del Vendrell d’avui s’obre la porta a possibles accions judicials contra els càrrecs polítics i tècnics que van donar el seu vistiplau a aquell segon contracte. Aquest podria ser un cas de corrupció si es poden demostrar algunes de les irregularitats del procés administratiu de l’obra de l’escola.

 

Participació