1 de 10
Ensenyament

La Generalitat confirma l’institut escola de Coma-ruga pel curs vinent

Compareixença del Conseller | GC
per Nació Digital, El Vendrell | 16 de desembre de 2019 a les 15:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Coma-ruga disposarà d’un institut escola el curs vinent. Ho ha confirmat el Departament d’Esnsenyament de la Generalitat, que ha fet una compareixença publica en la qual ha ratificat la seva aposta per extendre aquest model de centre a tot Catalunya, i també, a Coma-ruga, tal com havia demanat el govern local.

El conseller d'Educació referma l'aposta pels instituts escola amb 26 centres nous per al curs 2020-2021. És un model que dóna resposta a la necessitat de continuïtat i coherència educativa entre l’educació infantil i primària i la secundària amb l’objectiu d’assolir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i combatre la segregació escolar

 

El Departament també crea la Xarxa d’Instituts Escola de Catalunya per impulsar espais de reflexió i l’intercanvi d’experiències. Amb aquests nous instituts escola el curs vinent n’hi haurà un total de 79 a Catalunya, tenint en compte els 53 ja existents arreu del territori


El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat aquest matí que de cara al proper curs 2020-2021, “es desplegaran 26 nous instituts escola que s'afegeixen als 53 en funcionament, per tant, el curs vinent n'hi haurà 79, una xifra important per un model de transformació educativa per la millora”. Bargalló també manifestat que aquesta xifra no és definitiva i encara es pot ampliar: “En algun territori pot ser que al febrer puguem presentar algun institut escola nou”. Amb l’aposta per aquest tipus de centres, el Departament vol donar continuïtat a la línia iniciada el curs 2004-2005, amb la creació dels primers instituts escola.

Bargalló ha afirmat que “aquesta darrera onada d’instituts escola tenen en comú el consens de la comunitat educativa i la planificació s’ha fet de la mà dels ajuntaments. Tenen realitats molt diferents, hi ha casos que són una aposta per la lluita contra el despoblament, altres per la lluita per l’equitat o el reequilibri de l’oferta educativa”. Ha dit també que en grans ciutats ajuden a “redistribuir l'oferta i poder oferir més formació professional”.


Un total de 26 instituts escola nous

 
Els centres que es desplegaran són majoritàriament l’ampliació d’escoles per la implantació de la secundària, i en cinc dels casos per fusió de centres existents –Ribes de Freser, Cadaqués, Sant Llorenç de Morunys, Piera, Nou de Badalona-. El de Coma-ruga és un dels 26 nous centres. En cap cas, són centres nous que no existien el curs actual. En total, el curs que ve hi haurà 79 instituts escola –per la suma entre els 53 actuals i els 26 que hi haurà el curs que ve.

 

Participació