Platges

L’Ajuntament i Costes preparen una aportació extraordinària de sorra a les platges de Calafell

Per pal·liar l’erosió causada pels nombrosos temporals dels darrers mesos

per Nació Digital, Calafell | 9 de desembre de 2019 a les 10:38 |
Platges de Calafell | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’Ajuntament de Calafell i el Servei de Costes de l’Estat estan treballant per fer una aportació de sorra a les platges del municipi, molt afectades pels temporals dels darrers mesos. L’aportació seria excepcional, fins i tot superior a la que ja es fa cada primavera, traslladant a ponent del Port de Segur, sorra retinguda a llevant. Una sorra extra que es posarà en dansa serà la provinent d’un dragatge que s’ha de fer a la bocana del mateix port.

Aquesta actuació és del tot independent del projecte de recuperació natural de la sorra, mitjançant dunes, que també serà finançat per Costes. L’alcalde, Ramon Ferré, explica que “la recuperació dunar és l’única solució real per consolidar les nostres platges, però és un projecte a mig i llarg termini. Mentrestant, hem de continuar fent aportacions de sorra com les que s’han vingut fent en els darrers anys”.

Ferré ha recordat, com a causa de les grans pèrdues de sorra dels darreres temps, l’elevat nombre de temporals ocorreguts, fins i tot en ple estiu. Però també que bona part dels temporals no han estat de llevant, sinó de migjorn, que causen una erosió molt més gran a la costa.

L’alcalde també destaca que “estem parlant amb Costes, apurant el rellotge, perquè abans d’acabar l’any incloguin aquesta aportació de sorra en els sobrants de les seves partides pressupostàries”. Ferré afegeix que “volem deixar-ho lligat ara, encara que l’aportació no es farà fins a la primavera, quan afluixin els temporals, perquè no té sentit abocar una sorra que el mar es tornarà a endur”.

 

Participació