1 de 10
Societat

Calafell s’adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, canviant bosses de plàstic per bosses de roba

Al mercadal de Calafell, el 19 de novembre, i al de Segur, el dia 22

per Nació Digital, Calafell | 15 de novembre de 2019 a les 17:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’Ajuntament de Calafell s’ha adherit, per vuitè any consecutiu, a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra del 16 al 24 de novembre. Enguany, l’Ajuntament aposta per fomentar l’ús de bosses reutilitzables de roba, amb dues jornades als mercadals setmanals en què se’n lliuraran a les persones que donin a canvi bosses de plàstic.

Aquest dimarts, 19 de novembre, i divendres, 22 de novembre, es farà aquest intercanvi als mercadals de Calafell i de Segur de Calafell, respectivament. L’horari serà el mateix en els dos casos: de 8:30 a 14 hores. El lema de la campanya és “Bye, bye, bosses de plàstic”.

El tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana, Aron Marcos, explica que “l'objectiu de la campanya és conscienciar els compradors, tot oferint eines necessàries per evitar la generació de residus plàstics”. Marcos afegeix que “als mercadals es produeix un consum desmesurat de bosses de plàstic. Però a més, quan acaba la jornada, hi ha grans quantitats de plàstics al carrer, que dificulten la neteja. Ja hem fet una acció per reduir-ho, però cal continuar treballant en aquesta línia”.

A més, dissabte 23 de novembre s’ha programat un espectacle teatral, “La Botigueta”, sobre consum responsable i sostenibilitat. Es farà a les 18 hores al centre cívic Cinema Iris (Vilamar 21). És una activitat gratuïta per a tota la família.

En aquest espectacle, l’escenari es transforma en botiga i els productes cobren vida per conscienciar els infants sobre el valor d'allò que comprem i l'impacte que causa al medi ambient i a la societat. Es plantegen preguntes com aquestes: D'on prové el que comprem? Sabem què mengem? Quin camí fan els productes fins a la botiga? Tot plegat vol convidar a reflexionar sobre temes com el perquè del preu estipulat per les botigues, l'efecte del comerç internacional, la justícia de la repartició dels beneficis, les condicions de treball que hi ha darrere dels productes que adquirim, els drets del consumidor, la contradicció existent entre allò que necessitem i allò que la publicitat ens vol fer creure que necessitem i la
nostra responsabilitat envers el medi ambient.

Els objectius de la Setmana Europea de Prevenció de Residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus té l'objectiu d’organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Els eixos que es persegueixen són aquests:

–Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.

–Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.

–Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.

–Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

 

També hauries de llegir
Fa 174 setmanes

Bellvei implanta el reciclatge intel·ligent de residus

Participació