Societat

El Pla Educatiu d’Entorn de Calafell promou noves activitats intergeneracionals

L’última s’ha dedicat a la tradició de la Castanyada

per Nació Digital , Calafell, 9 de novembre de 2019 a les 12:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Pla Educatiu d’Entorn de Calafell continua promovent activitats intergeneracionals entre infants i persones grans. L’última ha estat dedicada a la tradició de la Castanyada. El “Posa-hi oli”, el programa municipal per a la gent gran, ha visitat diferents centres per divulgar i conservar les tradicions sobre aquesta festivitat i, a la vegada, fer interacció entre persones de diverses edats.

Els centres on s’han fet aquestes activitats són les llars d’infants El Petit Trenet, El Petit Príncep i Els Terrossets, i l’escola Castell de Calafell.

Activitats com aquesta (n’hi ha d’altres) fomenten l’intercanvi generacional i, segons explica la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament, Lluïsa Lastra, “genera cohesió comunitària entre persones grans i infants”.

Aquesta iniciativa està dins del conveni de col·laboració entre el departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Calafell per al Pla Educatiu Entorn, iniciat el curs 2017-2018. Aquest Pla és un instrument per donar una resposta a les necessitats educatius, amb participació de tota la societat i tenint en compte tots els àmbits de la vida dels infants i dels joves.

 

Participació