Cultura

Víctor Amela torna al Vendrell per parlar de televisió i Informació

Farà una xerrada sobre el tema el dijous 14 de novembre al Museu Deu

per Nació Digital, El Vendrell, 7 de novembre de 2019 a les 17:54 |
L’EIna del Vendrell  contínua amb la programació del Cicle Escenaris de Futur, unes trobades que tenen com a objectiu oferir al públic assistent els punts de vista d'experts en diferents matèries relacionades amb l'economia, la innovació, la comunicació i la cultura i que són determinants per a entendre els moments en què vivim.

En aquesta ocasió i en companyia del periodista i comunicador Víctor Amela, es tractarà el tema de la comunicació audiovisual, una trobada que porta per títol “Televisió, compromís amb la informació?” Silvia Martínez, periodista d'RTV El Vendrell, conduirà l'entrevista que tindrà lloc al Museu Deu el dia 14 de novembre les 19 hores.


Víctor Amela (Barcelona, 30 de setembre de 1960) es periodista i escriptor i ha treballat a diferentes mitjans de comunicació.
A La Vanguardia, va començar cobrint la secció d'espectacles per dedicar-se després a la secció de televisió.
El 1989 va ser nomenat cap de la secció de comunicació de La Vanguardia, des d'on va continuar fent entrevistes i crítiques de televisió.

Va co-crear La Contra de La Vanguardia amb Ima Sanchís i Lluís Amiguet al gener de 1998, on s'han publicat més de 1.800 entrevistes.Va ser vicepresident de la CRIT (Associació de Crítics i Informadors de Televisió).

En l'actualitat col·labora al programa Arucitys a la Sexta TV i a El món a Rac 1 de RAC1. També és conferenciant i moderador de debats en diverses institucions sobre assumptes relatius a la comunicació.
Va ser professor a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a la Facultat Blanquerna de Ciències de la Comunicació de la Universitat Ramon Llull (URL). També ha impartit classes o col·laborat amb diverses universitats com la Universitat de Saragossa, la Universitat de Girona, la Universitat de Castelló o la Universitat Oberta de Catalunya.

Com a escriptor ha publicat, entre d’altres, els titols Jo hauria pogut salvar Lorca (2018), La filla del capità Groc (2016), Història cultural de l'audiovisual (2008) o La televisió-espectacle (2008)

 

Participació