Cultura

La Biblioteca de la Bisbal durà a terme set activitats del projecte Biblioteques amb DO

Totes les activitats es duran a terme durant el mes de novembre amb l’objectiu de fer arribar la cultura del vi als usuaris

per Nació Digital , La Bisbal, 6 de novembre de 2019 a les 21:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de novembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Biblioteca pública de la Bisbal del Penedès – a través de la Regidoria de Cultura - ha programat un gran nombre d’activitats relacionades amb el món del vi per a aquest novembre.  D’aquesta manera, la Biblioteca bisbalenca s’adhereix al projecte Biblioteques amb DO del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya oferint activitats, adreçades a tots els públics, amb l’objectiu de fer valdre els recursos sobre la cultura i fer pedagogia sobre el vi i tot el que l’envolta. 

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Dissabte 9 de novembre
18:30h Projecció del documental “La vinya i la banya”, un film sobre el procés vitivinícola a partir de l’experiència personal del viticultor Raimon Coll. El film ha estat rodat al Penedès.

Divendres 15 de novembre
19:00h Inauguració de l’exposició “Racons del Baix Penedès” del col·lectiu fotogràfic ENFOCA. El muntatge inclou una trentena d’imatges sobre els racons de la comarca.

Dissabte 16 de novembre
19:00h Concert participatiu “Les paraules del Vi” a càrrec del grup “Corrandes són Corrandes” per jugar amb els mots del món del vi i aprendre a construir corrandes improvisades i cançons tradicionals. En finalitzar, tindrà lloc un Tast de vins del territori, gentilesa de Cellers Domenys.
Divendres 22 de novembre
18:00h Taller de pintura “Tintavi”, adreçat a nens i nenes de 6 a 13 anys. Es descobriran els secrets del vi i a pintar amb aquesta beguda. El taller anirà a càrrec de Marta Arañó. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca.
Dissabte 23 de novembre
19:30h Xerrada “L’arribada del vi al Penedès i la seva expansió per la cultura ibèrica”, un viatge fins a l’arribada dels primers ceps al Penedès per descobrir les pràctiques vinícoles de fenicis, grecs i ibers. L’activitat es complementarà amb un tast comentat de vi d’àmfora. L’activitat anirà a càrrec de Roser Hernàndez. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca.
Dijous 28 de novembre
18:30h Club de lectura amb el llibre “Les dones de la principal” de Lluís Llach. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca.
Divendres 29 de novembre
18:30h Conte+LAB “El raïm trepitjat”, una activitat infantil que inclou una faula original sobre la vinya i un taller per recuperar els valors lligats al món del camp. L’activitat anirà a càrrec de Kekeshuga.
Més enllà de les activitats puntuals, durant tot el mes de novembre els usuaris podran trobar l’expositor bibliogràfic “Lletres de vinya” amb una selecció de llibres sobre el món del vi, la vinya i el cooperativisme agrari del territori.

 

Participació