Successos

La Guàrdia Civil i la Policia Local desmantellen una plantació de marihuana al centre del Vendrell

S'han confiscat 2.562 plantes de cànnabis sativa i nombrosos estris i fertilitzants per al cultiu

per Nació Digital , El Vendrell, 30 d'octubre de 2019 a les 15:55 |

La Guàrdia Civil i la Policia Local del Vendrell han desenvolupat una investigació fruit de la qual han desmantellat una plantació i un laboratori de marihuana de l'interior d'un habitatge, que es trobava tapiat per evitar la seva ocupació, al centre del Vendrell, on s'han confiscat 2.562 plantes de cànnabis sativa i nombrosos útils per al seu cultiu. Al matrimoni responsable de la plantació se'ls imputen els delictes de tràfic de drogues i defraudació del fluid elèctric.

La investigació va començar quan la Guàrdia Civil, gràcies a la col·laboració ciutadana, va ser alertada de l'existència d'un pis ocupat on, pel que sembla, s'estava cultivant marihuana. La Guàrdia Civil i la Policia Local del Vendrell van establir nombrosos dispositius a l'objectiu de localitzar i desmantellar, si escau, la plantació clandestina i identificar al seu responsable.

En un d'aquests dispositius policials es van detectar moviments inusuals del principal investigat, de manera que després de valorar la situació, es va precipitar l'explotació de l'operació. Després d'identificar la persona investigada i informar-lo dels indicis obtinguts en la investigació, va col·laborar amb els agents facilitant l'accés al seu habitatge. Després d'accedir a la mateixa, els investigadors van constatar l'existència d'un accés des de l'habitatge fins a un altre habitatge confrontant ia l'interior d'aquesta una plantació de marihuana.

Per aquest motiu, després d'obtenir autorització judicial per a l'entrada i registre de l'habitatge on es trobava la plantació, es va accedir a la mateixa a través d'una passarel·la que s'havia construït des de la residència de l'investigat fins a l'habitatge confrontant on es trobava la plantació , observant en una de les habitacions una plantació composta per més de 500 plantes de marihuana en edat adulta i en un altre espai de l'habitatge un laboratori on s'experimentava amb diferents classes de llavors de marihuana, així com més de 2.000 plantes en edat inicial el destí final de les mateixes seria la seva venda a tercers cultivadors.

L'habitatge que albergava la plantació, havia estat tapiada pels seus propietaris fa més de 5 anys a fi d'evitar una ocupació il·legal o qualsevol altre tipus d'activitat il·legal.

Els detinguts un matrimoni d'origen magribí de 37 i 42 anys, se'ls imputa un presumpte delicte de tràfic de drogues (cultiu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents) i defraudació de fluid elèctric, un cop van prestar declaració en dependències policials van ser posats en llibertat a disposició del jutjat d'instrucció número 3 del Vendrell.

 

Participació