Ocupació

Finalitza l’any de contracte de la Brigada Forestal del Baix Penedès

Els cinc integrants ha sortit d’un pla d’ocupació de la Diputació de Tarragona

per Nació Digital, El Vendrell | 17 d'octubre de 2019 a les 18:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquesta setmana ha finalitzat el Pla d'Ocupació Comarcal que ha donat feina durant 12 mesos a 5 persones de la comarca que estaven a l'atur i que han fet tasques de peó forestal. Per aquest motiu s’ha celebrat un acte de cloenda a l’escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell amb la presència de les 5 persones contractades a través del Pla d’Ocupació i el President del Consell Comarcal. Joan Sans ha volgut destacar l’aportació positiva d’aquests plans d’ocupació pels municipis de la Comarca que n’han gaudit i pels treballadors contractats durant tot un any i que a més, s’han pogut formar. A més, ha assegurat que treballarà per continuar realitzant nous Plans d’Ocupació en el futur com aquest que finalitza, en col.laboració amb la Diputació de Tarragona tan positius pels municipis del Baix Penedès.

Aquest Pla està finançat íntegrament per la Diputació de Tarragona i coordinat a la comarca pel Consell Comarcal del Baix Penedès i ha tingut una durada de 12 mesos. 

Les 5 persones contractades formen una brigada forestal, i han assolit una experiència laboral consistent en treballs de manteniment d'espais públics: jardineria dels diferents parcs dels municipis i via pública, així com desbrossament de camins, arrencar la vegetació herbàcia i arbustiva, neteja i manteniment de rieres i vorals naturals. A més a més, han rebut formació en prevenció de riscos laborals, ús i manteniment de les eines i maquinària i aplicació de tractaments fitosanitaris.

La brigada ha actuat, al llarg de 12 mesos, als municipis següents: Calafell, Cunit, El Vendrell, Albinyana, la Bisbal del Penedès, Bonastre, Masllorenç, el Montmell i Sant Jaume dels Domenys. A més, s’ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Privada Santa Teresa que ha permès utilitzar les seves instal·lacions. 

 

Participació