1 de 10
Cunit

Noves millores en seguretat als accessos als barris de muntanya de Cunit

A la zona muntanyenca del municipi queda molta feina a fer

per Nació Digital, Cunit | 29 de setembre de 2019 a les 21:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat tres projectes de millora dels principals accessos als tres barris de muntanya del municipi. Les carreteres que accedeixen a Jardins, Rosers i Costa Cunit tenen una amplada insuficient i punts cecs que constaten punts d’inseguretat viària.

Es tracta de la Carretera de Cunit a Clariana (Camí Vell a Clariana, tram 2). S’adequarà, ampliarà i es millorarà el traçat del tram 2 (400metres), el drenatge i l’evacuació d’aigua de la plataforma, i també es millorarà la seguretat mitjançant la senyalització vertical i horitzontal. El cost total serà de 220.000€ segons el projecte redactat per l’empresa PLIKUM i haurien de durar 2 mesos i mig, segons la previsió del projecte.

La segona actuació serà la que adequarà, ampliarà i millorarà el traçat de l’actual carretera de Sant Antoni, en el terme municipal de Cunit. En aquesta actuació també es millorarà el drenatge i l’evacuació d’aigua de la plataforma, els drenatges de les conques hídriques, com també millorar la seguretat mitjançant la senyalització vertical, horitzontal i barreres de protecció necessàries. El cost total de les obres serà de 939.058,59 €, segons el projecte redactat per l’empresa FOREST Gestió Integral d’Enginyeria S.L, i tindran una durada de 3 mesos.

El tercer projecte consisteix en adequar, ampliar la secció i millorar el traçat de les actuals carreteres Camí de Puig de Tiula i Camí de l’Arboç, així com l’encreuament amb el Camí Vell a Clariana i la carretera de Sant Antoni, en un total de més 1.5km.  Es  millorarà el drenatge i l’evacuació d’aigua de la plataforma, els  drenatges de les conques hídriques, com també millorar la  seguretat mitjançant la senyalització vertical, horitzontal i barreres de protecció necessàries. El projecte aprovat està redactat per  PLIKUM i contempla un cost d’obra de 1.863.290, 74 €, i una durada de 7 mesos.

Tots tres projectes contemplen expropacions per valor de 17.276,92 €, 14.512,14 € i 202.540,30 €, respectivament.

 

 

Participació