Societat

El Mercat Medieval de Calafell arriba a la seva 22a edició, aquesta sense animals

El gruix d’actes serà del 30 d’agost a l’1 de setembre, però abans ja hi haurà activitats

per Nació Digital, Calafell | 27 d'agost de 2019 a les 11:53 |
Mercat Medieval de Calafell | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La 22a edició del Mercat Medieval comença aquest dimecres, 28 d’agost, les primeres activitats. El gruix del programa es desenvoluparà entre divendres 30 d’agost i diumenge 1 de setembre, però ja abans hi haurà actes.

La gran novetat d’aquesta edició és la prohibició d’animals en les activitats i exhibicions del Mercat. L’Ajaunment ha considerat que la divulgació del món medieval pot fer-se perfectament sense animals. Els continguts del certamen s’han replantejat i s’ha fet una aposta per activitats més pedagògiques per als infants. D’aquesta forma, el mercat posarà l’accent en les recreacions històriques, la gastronomia, els espectacles o les parades d’artesania.

Tot plegat, amb el llistó de mantenir tant la popularitat del certamen com el rigor històric. Un llistó que li ve al Mercat medieval del fet de ser una de les principals cites culturals de l’any al municipi i de tenir una afluència de visitants que se xifra en milers de persones.

Rodatge d’una pel·lícula

I l’altra gran novetat del 22è Mercat Medieval de Calafell serà el rodatge d’una pel·lícula, en la qual els assistents en seran els protagonistes. Serà al sopar medieval, a la plaça de Catalunya, dijous 29 d’dagost, a partir de les 21 hores. El film, de la productora Cheap Films, està dedicat al personatge llegendari Robin Hood. La peculiaritat d’aquesta producció és que es rodarà abans del sopar, es muntarà mentre se sopa, i es projectarà un cop acabat l’àpat.

Es necessiten unes 150-200 persones. Qui vulgui paricipar-hi, ha d’enviar un correu a medieval@calafell.org, donant el nom i un telèfon de contacte. També cal indicar el nombre de persones en el cas de famílies o grups. Els participants poden anar vestits i caracteritzats de casa, però a la mateixa plaça de Catalunya hi haurà vestimenta i atrezzo.

 

Participació