Pagesia

Concentració de viticultors en protesta pel preu del raïm

Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès s'han concentrat en protesta pel preu del raïm

per Redacció, Vilafranca, 14 d'agost de 2019 a les 17:30 |
El preu del raïm d'aquesta verema s'ha reduït un 28% respecte l'any passat i en alguns casos es paga a 30 cèntims per kilo. És per això que els viticultors s'han concentrat avui a la plaça Àgora de Vilafranca del Penedès per protestar i per deixar clar que els preus que s'estan pagant fant inviable el sector.

Uns 250 viticultors convocats per Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès han llegit un manifest on aclaren que s'està pagant el mateix que es pagava el 1998 fet que porta el sector a la ruina.


La DO Cava, expliquen els viticultors, és una de les principals culpables de la ruinosa situació. Es queixen de que les empreses més grans, lluny de prestigiar el sector del cava, han començat una deriva "egoista i insolidària" que els està portant el sector a una situació lamentable. 

El manifest explica el gran esforç que ha fet el sector viticultor per augmentar la qualitat del raïm i per reduir la intervenció en pro de la viticultura ecològica, fet que augmenta els costos de producció.

Isabel Vidal, de les JARC, ha comentat que la situació és inviable per les explotacions i que provoca l’abandó del conreu i la destrucció del territori. 

Els pagesos expliquen que han demanat una reunió urgent amb el president de la DO Cava però que encara no han obtingut resposta.


L'INCAVI, per la seva banda, ha emès un comunicat en defensa del sector viticultor que podeu llegir aquí.
 

 

Participació