Política

PSC i PDECat governaran conjuntament el Consell Comarcal

El socialista Joan Sans serà el president de l'ens que es constituirà dilluns

per Nació Digital, El Vendrell, 12 de juliol de 2019 a les 13:18 |
Signants del pacte | CCBP

Els grups comarcals de PSC-CP  i PDECAT han arribat aquest dijous 11 de juliol de 2019 a un acord de govern al Consell Comarcal del Baix Penedès que atorgarà la presidència del mateix a l’Alcalde de l’Arboç, Joan Sans. 

L’acord entre les dues forces polítiques ha arribat desprès de setmanes de converses per tal d’establir un full de ruta de la legislatura on l’única prioritat sigui la comarca del Baix Penedès i el progrés de la seva gent.

Ambdues formacions consideren que aquest acord és un clar exemple de diàleg i convivència entre sensibilitats polítiques diferents, que té com a únic objectiu millorar els serveis que es presten a les ciutadanes i ciutadans del Baix Penedès, i exigir de la resta d’administracions les Inversions que es necessiten per situar la comarca al lloc a on es mereix.

L’acord marc a que han arribat les dues formacions té els següents grans punts programàtics:

1) Potenciar el treball de la Xarxa Comarcal d’Ocupació per millorar les condicions laborals dels habitants del Baix Penedès.

2) Compartir una estratègia territorial conjunta amb el màxim de consens polític al territori per atraure inversions que ajudin a dinamitzar social i econòmicament el Baix Penedès.
3) Treballar en xarxa amb d’altres comarques i el conjunt dels municipis per tal de millorar la mobilitat al territori de la comarca del Baix Penedès.
4) Desenvolupar el turisme, el sector serveis i el desenvolupament de la industria i del coneixement com els grans eixos d’activitat sobre els que  s’ha d’assentar el creixement econòmic del Baix Penedès i la seva gent.
5) L’augment de la despesa social en beques menjador, transport, i tots aquells serveis i programes que necessita la majoria social al Baix Penedès.
6) La sostenibilitat i la protecció medi ambiental com a elements transversals sobre els quals s’ha d’implementar les mesures derivades del pla estratègic comarcal. 

 

 

 

Participació