Societat

Calafell activa la zona taronja i la zona blava d'estacionament fins el 31 d'agost

Aquesta regulació va ser, ara fa un any, una discutida reforma municipal

per Nació Digital, Calafell | 1 de juliol de 2019 a les 21:49 |
Zona d'aparcament regulat | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dilluns, 1 de juliol, s’ha activat  al municipi de Calafell la zona taronja d’estacionament regulat, així com la zona blava vigent a l’estiu. Estaran operatives fins al 31 d’agost. Aquesta regulació està destinada a garantir la disponibilitat de places lliures als barris més turístics del municipi, on la demanda d’aparcament es dispara durant la temporada alta.

Amb tarifes que poden arribar a ser gratuïtes, en el cas dels residents a la zona taronja que no disposin d’una plaça privada, la nova regulació va demostrar l’estiu passat que eren possibles tres coses. Una, que la rotació de vehicles facilitaria que sempre hi hagués una plaça lliure. La segona, que aquest sistema incentivaria els residents a usar les seves places privades i alliberar-ne al carrer. I la tercera, que unes tarifes molt baixes no penalitzarien ni el veïnat ni el comerç.

Junt amb la reducció de les places de zona blava, la limitació d’aquesta fórmula als mesos d’estiu al Passeig Marítim de Segur, i la rebaixa de la tarifa, s’ha aconseguit una millor mobilitat i atendre més eficaçment la demanda estiuenca d’aparcament.

Aquestes són les dades sobre el funcionament de l’estacionament regulat a Calafell que cal conèixer:

La zona taronja

La zona taronja compta amb 1.386 places i està dividida en tres subzones:

–Oest: delimitada pels carrers Àngel Guimerà i Mercè Rodoreda, l’avinguda Mossèn Jaume Soler i el passeig marítim de Sant Joan de Déu.

–Est: delimitada pels carrers Carme Desvalls, Duero i Lluís Companys i el passeig marítim de Sant Joan de Déu sense incloure les mateixes places del passeig, que seran de Zona Blava.

–Estany-Mas Mel Platja: el passeig marítim de Sant Joan de Déu des del carrer Carme Desvalls fins al carrer Manuel Benet Ortiz.


Horaris de la zona taronja

De l'1 de juliol al 31 d'agost: de 10 a 21 h


Tarifes de la zona taronja

Temps de validació màxim: 1 setmana

Resident a la zona taronja: 0 € amb acreditació. Per a aquell resident que viu a la zona taronja on vol aparcar i no disposa d'aparcament en finca privada. Es pot sol·licitar presencialment a les oficines del Servei d'Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Calafell

Resident:

–0,20 €/h
–1 €/matí (10 - 15 h)


–1 €/tarda (15 - 21 h)
–1,5 €/dia

–7 €/setmana

No resident:

–1,00 €/h
–3 €/matí (10 - 15 h)
–3 €/tarda (15 - 21 h)
–5 €/dia
–14 €/setmana

*Els comerciants de la zona taronja podran fer ús de la tarifa de 40 € per temporada. Es pot sol·licitar presencialment a les oficines del Servei d'Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Calafell


La zona blava

Hi ha 739 places de zona blava en servei a Calafell en temporada d'estiu, la resta de l'any 386.

Horaris de la zona blava

La Platja de Calafell - zona blava, sector 1: delimitada per la carrerada d'en Ralet, passatge de Sant Antoni, avinguda Mossèn Jaume Soler i passeig marítim Sant Joan de Déu.

Hivern de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
Estiu (1/7-31/8) de 10 a 14 h i de 17 a 21 h

Segur de Calafell - zona blava, sector 2: comprèn el carrer Pablo Neruda, carretera de Barcelona (entre la ronda Sant Miquel i l'avinguda Espanya), ronda Universitat (fins al carrer Pablo Neruda) i l'avinguda Catalunya (fins a la plaça Pau Casals).

Tot l'any: de 10 a 14 h

Passeig Marítim - zona blava , sector 3: des del carrer Carme Desvalls fins al carrer Duero.

De l'1 de juliol al 31 d’agost: de 10 a 14 h i de 17 a 21 h

Tarifes de la zona blava

Temps de validació màxim: 3 hores

–Resident: 0,20 €/h
–No resident: 1,00 €/h

 

Les formes de pagament

A la zona taronja ha de començar per introduir l'estada i després la matricula. A la zona blava només ha d'introduir la matrícula del seu vehicle. El parquímetre consulta en línia si la matrícula està autoritzada com a resident a la zona o com a resident al municipi, i aplica les tarifes segons el cas.

Formes de pagament

–Amb monedes

–Amb targeta

–Amb mòbil a través de l'aplicació Aparcar Calafell que es pot descarregar per a dispositius iOS des de l'App Store i per a dispositius Android des de Google Play.

En el tiquet comprovant apareix la matrícula del vehicle amb format codi de barres. Pot utilitzar aquest codi de barres la pròxima vegada per introduir la matrícula al parquímetre.

 

 

Participació