Eleccions Municipals 2019

Pacte Carreras-Casañas a Cunit; una impensable reconciliació PSC-CiU al cap de molts anys

L'acord ha generat una gran decepció entre els antics dirigents de Convergència de Cunit i és una aposta de risc de l'actual president del PDECAT del Penedès

per Llorenç Avinyó, Cunit | 16 de juny de 2019 a les 13:10 |
Tots els nous regidors | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquest dissabte,metal com marca la llei, ha tingut lloc la sessió constitutiva de l’Ajuntament de Cunit per la legislatura 2019-2023. La Sala d’Actes del Casal Municipal ha acollit, de forma excepcional, aquesta sessió del primer Ple Municipal del nou mandat.

També s’han constituït els grups municipals i ha estat escollida alcaldessa la candidata socialista Dolors Carreras amb un total de 9 vots. Fa dos dies, el PSC de Cunit i Impulsem Cunit van anunciar haver acordat formar govern pels propers 4 anys. Per tant, queden a l’oposició els grups municipals de Ciutadans, ERC i En Comú Podem.

El pacte de PSC i Impulsem Cunit, de Dolors Carreras i Jaume Cañas, ha despertat tota mena de reaccions a Cunit i a la resta de la comarca. Impulsem Cunit (llista hereva de la de CiU) està liderada per l'actual president del PDECAT al Penedès. La del PSC per Dolors Carreres, que recentment ha complert els set anys d'inhabilitació per a càrrec públic que va dictar un jutge.Les relacions entre Dolors Carreras i els fins ara alcaldes de CiU a Cunit, especialment Daniel Coll i Montserrat Carreras han estat molt conflictives. Per altra banda crida l'atenció el fet que en el repartiment dels quatre anys d'alcaldia (dos per a cada cap de llista) Dolors Carreras, guanyadora de les eleccions, hagi triat els dos primers, quan l'habitual és que qui guanya es reserva els dos últims del mandat.

 

Participació