Eleccions municipals 2019

PSC i Impulsem Cunit pacten la majoria més inesperada del Baix Penedès

Les assemblees i els òrgans de govern dels dos partits, han aprovat majoritàriament un pacte de govern estable pel proper mandat

per Nació Digital, Cunit | 13 de juny de 2019 a les 21:39 |
Els nou regidors del nou govern | JC
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els resultats de les passades eleccions municipals van fer del PSC de Cunit i Impulsem Cunit, les dues forces amb mes suport al municipi, sumant entre les dues 9 regidors (5 PSC i 4 IMPULSEM CUNIT), suficients per la constitució de la majoria del plenari.  Aques és el més inesperat de tots els pactes que s'han signat al Baix Penedès ateses les incomptables disputes quevtots dos partits han mantingut -fins i tot als tribunals- des de la represa democràtica.

Durant aquestes setmanes s’ha treballat intensament per tal de definir un acord que permeti la investidura i un govern estable durant la pròxima legislatura (2019-2023). Un acord basat en un full de ruta compartit d’obra de govern pels propers quatre anys. La conformació d’un cartipàs municipal amb la meitat de les regidories per cadascuna de les formacions, i compartir l’alcaldia durant aquest mandat, els primers dos anys pel PSC i els darrers dos anys per Impulsem Cunit. Un full de ruta compartit on destaquen quatre grans blocs programàtics; el Cunit de les persones, el Model de poble, un Cunit sostenible i el Cunit econòmic. 

Els valors que fomenten aquest pacte són: 

-Un programa compartit de govern per tal de tirar endavant els projectes estratègics pel Cunit dels propers 4 anys.
- Estabilitat: Un acord que garanteix una majoria de govern pels propers 4 anys que permeti avançar el municipi. 

- Esperança: Un acord que permeti superar una divisió històrica a la política cunitenca i que encari el futur en confiança.


- Pluralisme: Un acord que representa el pluralisme polític del nostre municipi. On posem Cunit per davant de tot i de tothom. 

 

Participació