Societat

Éxit de públic en la inauguració de l’exposició dedicada a l’orde carmelita al Vendrell

Moltes generacions de vendrellencs ha passat per l'Escola Sagrat Cor o per l'antic Hospital

per Redacció, El Vendrell, 10 de maig de 2019 a les 18:10 |
Inauguració de l'exposició | AC

Aquest passat dijous, 9 de maig,  va tenir lloc, a la sala La Fusteria del Vendrell, la inauguració de l’exposició titulada “L’orde carmelita al Vendrell des de 1868”. Aquesta exposició, organitzada per la Congregació de Carmelites Missioneres Teresianes i l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès, s’emmarca en la commemoració dels 150 anys de la presència de l'orde carmelita al Vendrell. La mostra està basada en una àmplia recerca documental i fa un recorregut històric des de la fundació de la comunitat de germans (1868) i de germanes (1869) al Vendrell fins a l'actualitat. 

L’acte va comptar amb la presència de Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, Eva Serramià, regidora de Cultura, Mari Carme Moya, consellera provincial de la Congregació de Carmelites Missioneres Teresianes, Francisca Fernández, germana superiora de la Comunitat del Vendrell, Magda Nogués i Nativitat Castejón, autores de la mostra. Els participants van destacar la important tasca d’investigació portada a terme per les autores i la col·laboració de molts vendrellencs i vendrellenques que han aportant fotografies i testimonis que han enriquit l’exposició.

En aquesta mostra es dona a conèixer l’arribada al Vendrell dels germans i les germanes de l’orde carmelita fundada pel Pare Francesc Palau i Quer (Aitona, 1811- Tarragona, 1872) i a continuació, es fa un recorregut històric pels 150 anys d’activitat benèfica, sanitària i educativa. S’explica l'activitat educativa i de beneficència dels germans al Col·legi Sant Josep (1868-1936), l'activitat sanitària i benèfica de les germanes a l'Hospital de la vila del Vendrell (1869-1880), l'Hospital-Asil del Santíssim Salvador (1880-1989) i la Residència d'Avis La Muntanyeta (1989-2000). Pel que fa a l'activitat educativa coneixerem els seus orígens amb el Col·legi de Nuestra Señora del Carmen (1892-1943), el Col·legi Sagrado Corazón de Jesús (1943-1983) i l'actual Sagrat Cor des de 1984.  També dediquem un record especial a les germanes carmelites vendrellenques. 

 

Participació