Societat

Quatre joves de l'Institut Baix Penedès guanyen el concurs Joves amb Idees

El seu projecte és l'edició de quatre llibres en els quals la gent gran del Vendrell expliqui vivències, memòries, coses que es perden

per Redacció, El Vendrell, 10 de maig de 2019 a les 16:32 |
Tots els guanyadors | AV

El concurs Joves amb Idees és un projecte de l’Ajuntament del Vendrell, a través del qual l'Eina Espai Empresarial del organitza els seminaris i tallers de generació d'idees i creació d'empreses per fomentar l’esperit emprenedor entre els joves i motivar-los perquè generin idees empresarials i valorin l’autoocupació com a possible sortida professional.

El repte d’enguany girava al voltant d’idees innovadores que millorin la qualitat de vida de la gent gran. L’objectiu  resideia en detectar oportunitats i formular un repte que operatiu i amb potencial per rebre idees amb valor afegit.

A més, es pretén assolir un seguit d’objectius específics: crear sinèrgies amb les entitats del Vendrell i la ciutadania en general; transmetre als joves els valors de l’emprenedoria i donar idees creatives que tinguin potencial per transformar l’entorn. En aquest projecte s’aplica la metodologia d’innovació oberta, facilitant als participants eines de creativitat i de resolució de problemes, a través de tallers presencials, concretament: taller de generació d’idees i taller d’avaluació de les idees.

Per al desenvolupament del programa, es compta amb la col·laboració dels centres d’educació secundària del municipi que ofereixen estudis de batxillerat i de cicles formatius: l’INS Andreu Nin, l’INS Baix Penedès, l’INS Mediterrània i el Col·legi Sagrat Cor. 

Una vegada realitzats els seminaris i tallers, es dinamitza el concurs d’idees de negoci, que enguany celebra la seva dotzena edició el 9 de maig, a les instal·lacions de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell. Aquest ha comptat amb l’assistència de tots els estudiants participants als seminaris i tallers, experts en la matèria, tècnics de l'Eina, representants de l’Ajuntament i públic en general. 

Al llarg de l’acte, els alumnes seleccionats com a finalistes exposen i presenten les seves idees empresarials, posant èmfasi en els aspectes més destacats, com ara: la descripció del producte o servei, l’anàlisi de mercat, el finançament. Els participants, a més, poden aportar material complementari, que els servirà per exemplificar millor la seva idea. 

A partir de l’exposició de les idees, el jurat delibera i n’escull els guanyadors. Aquest jurat, que acostuma a estar constituït per representants de diferents institucions i entitats, en el procés de valoració de les idees, avalua de forma objectiva diferents aspectes com l'originalitat i innovació de la idea de negoci; La factibilitat i viabilitat de la idea de negoci; La presentació i exposició feta pels membres del grup davant del jurat; La relació directa de la idea de negoci amb el Vendrell i la documentació i materials aportats per a la presentació de la idea

Presentats els projectes, Dues cadenes d'alimentació prou conegudes van obsequiar l’alumnat amb un esmorzar saludable, que se va servir a la plaça del Tívoli mentre el jurat avaluava els diferents projectes presentats.

El Jurat estava format per: Mariona Mateu, cap de la Secció d'Economia Social i Autoempresa; Josep Plana, tècnic d’emprenedoria de la Diputació de Tarragona; Meritxell Ribot, en representació de  “Caixabank”; Salvador Rodríguez, president del Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell (CIT); Lucia Buenavida, directora de la Residència d’avis la Muntanyeta del Vendrell; Maribel Figueras, Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell i Sònia Marcé, tècnica de Comerç  de l’Ajuntament del Vendrell.

L’acte, que se celebra des del 2008, va comptar amb la col·laboració de diferents entitats, organismes i empreses que van participar activament tant pel que fa a l’organització com per la dotació dels premis i dels obsequis a participants, finalistes i guanyadors. Els projectes premiats al Concurs Joves amb Idees 2019 han estat els quatre.

Premi Xarxa Emprenedora al projecte “a la creació de sinergies i a la  cooperació”, a càrrec de la Maribel Figueres de la Sala 11, membre de la Unitat de Gestió de la Xarxa Emprenedora. L'ha guanyat el projecte Ecofamily.més resultat del treball dels alumnes del Sagrat Cor Laura Pérez, Alba Espinosa i Ona Rovira.Premi CaixaBank al projecte més viable, lliurat per Meritxell Ribot, en representació de CaixaBank, al projecte Contrapunt, fet per Mireia Brunet, Ivette Caritj i Júlia Lipscomb, alumnes del col·legi Sagrat Cor.

Premi Centre d'Iniciatives i Turisme al projecte més innovador, a càrrec d Salvador Rodriguez, president del CIT pel projecte El passat segueix present, obra dels alumnes de l'Instiut Baix Penedès Marc Busquets, Laia Sánchez, Mireia Vidal i Marta Badran. Aquest grup també ha guanyat el,premi més important del concurs, el del millor projecte, que concedeix l'Ajuntament del Vendrell i que ha lliurat el regidor d'Educació Kenneth Martínez. El projecte contempla la redacció i posterior publicació de quatre llibres que recullin històries, memòries, vivències i anècdotes de la gent gran del Vendrell.
 

 

 

 

 

 

Participació