Eleccions Municipals 2019

Precampanya electoral; ortodoxes, heterodoxes, sobreexposició i desapareguts

Anàlisi de la precampanya electoral més atípica de la democràcia al Vendrell

per Llorenç Avinyó, El Vendrell, 8 de maig de 2019 a les 21:21 |
Eleccions Municipals, el Vendrell, | AB
Mai 13 candidatures havien aspirat a formar part del ple del Vendrell. I mai una precampanya electoral havia estat tan atípica com la que acaba aquest dijous a les 12 de la nit.

El mosaic té de tot. Val la pena començar pels desapareguts. Ningu ha tingut noticies de la candidatura de VOX ni de la de Izqquierda en Positivo. Potser els primers confien en L'efecte marca. Però, i els segons? En  canvi La llista de Joan Carrasco, SOMI, que es declara continuista de PXC ha fer precampanya intensa i ortodoxa. Carrasco potser no aconseguirà regidor, però segur que impedirà que l'aconsegueixi VOX. El PP també ha fet una precampanya clàssica. Però aquest cop no sembla tan clar com altres vegades que pugui fer vots per obtenir dos regidors. L'efecte marca el té en contra. Ciutadans repeteix els primers de la llista de fax quatre anys i ha fet una precampanya de perfil baix, confiant en unes expectatives que potser són excessivament optimistes, no serà senzill que obtinguin més de tres regidors.


Convergents no ho tindrà fàcil per obtenir representació al nou ajuntament, però és una traveta en la ruta de Junts pel Vendrell perquè busca el votant des encantat de CiU.  El mateix es pot dir d'ARA Vendrell, fa un any que el grup està en campanya atípica i serà interessant veure com li va a les urnes. Una altra traveta per a Junts pel Vendrell. Junts pel Vendrell ha autogestionat a traves de les xarxes socials, amb desplegament de mitjans la seva precampanya per evitar un daltabaix que molts pronostiquen.

Les urnes dubtaran sentència , un altre cas interessant. Primàries Vendrell controla al detall totes les aparicions publiques des del primer moment. No aconseguit el front sobiranista, es rebaixen les expectatives inicials. Caldrà veure com es reparteixen els vots sobiranistes, de moment qui sembla que té totes les de guanyar en aquest sector és la coalició de Som Poble i ERC, Amb notable suport popular i gent coneguda a la ciutat. El PSC també ha fet una precampanya clàssica. El pot afavorir L'efecte marca de les generals i el seu resultat dependrà de la propia capacitat d'animar els votants de sempre de Canicer, que ja no és candidat.

Una altra incògnita és Si Es Pot. La feina d'aquest quatre anys a l'Ajuntament topa amb la caiguda de Podemos. Si la gent vota la marca i no la llista local, la situació pot ser curiosa, o a l'inrevés. I finalment queda per veure si la llista de l'AVP, nascuda del malestar de gent de Coma-ruga a traves de les xarxes, es tradueix en vots. Fer una porra al Vendrell és una temeritat.

 

Participació