Cultura

Tres dècades de biblioteca a Cunit de la ma sàvia de Marisa Ibáñez

La trajectòria de la bibliotecària de Cunit és un referent

per Llorenç Avinyó , Cunit, 5 de maig de 2019 a les 14:35 |
Marisa Ibáñez | LLA
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Biblioteca pública Marta Mata de Cunit ha fet 30 anys. L'edifici actual, ubicat en plena natura, darrera de la zona comercial de la C-31, és el principal motor cultural de la localitat. Comparteix espai amb l'Escola Municipal d'Adults Dolors Paül.

A banda de ser una biblioteca que compleix la funció que li és inherent, ser un centre de consulta cultural de tota mena de formats de coneixents, és un espai d'estudi per a molts joves, de jocs per a nens i pares, de lectura per a gent gran. A la Biblioteca s'impulsin nombroses iniciatives a favor de la lectura i la cultura en general; club de lectura, grups de lectura en angles i francès, representacions literàries diverses, exposicio s temàtiques de llibres i autors diferents; tot allò que des de la direcció del centre es proposa amb els mitjans disponibles. Un exemple d'aquesta manera de funcionar és el mural amb retrats d'Escriptors universals que hi ha l'entrada de la biblioteca, un encàrrec (com tants altres) de Marisa Ibáñez.


Els 30 anys de la biblioteca de Cunit són, en gran mesura, el resultat de tres décades de feina i convicció cultural de Marisa Ibáñez. Ella va estrenar-se amb l'antiga biblioteca del Casal de Cunit i va inaugurar la nova, al carrer de la Creueta,,l'actual. Aquests 30 anys han tingut algun moment dificil per a ella -coses de la política-però el resultat de la seva feina és indiscutible. Cunit li deu un reconeixement a Marisa Ibañez, ella, que tants reconeixements ha fet possibles.
 

 

Participació