Societat

El nucli del Poble de Calafell acull aquest cap de setmana un mercat romà i íber

Hi haurà parades a diversos carrers i espectacles i activitats de recreació històrica

per Redacció, Calafell, 18 d'abril de 2019 a les 12:31 |
Cartell del mercat | AC
 

El nucli del Poble de Calafell acull aquest cap de setmana la primera edició del mercat romà i íber, una nova activitat organitzada per l’Associació Comercial de Calafell Poble, amb el suport de l’Ajuntament. Els actes ja comencen aquest dijous, amb visites al patrimoni històric local i un sopar inaugural. Però el gruix d’activitats es concentra els dies 19, 20 i 21.

Els organitzadors expliquen que volen tornar als inicis, quan les ciutats romanes eren veritables mercats, grans centres comercials on els camperols acudien a vendre els seus productes i els ciutadans podien comprar el que necessitaven. Tanmateix, també es pica l’ull al passat íber, que a Calafell compta amb un jaciment arqueològic tan important com la Ciutadella Ibèrica. De fet, hi haurà dos poblats, un d’iber i un de romà.

El mercat pròpiament dit estarà instal·lat als carrers Jesús, Villarroel, 6 de Desembre, Generalitat i Mar. Hi haurà uns 750 metres linials de parades d’artesania i tabernes. També hi haurà diversos punts on es van tallers infantils.

Al llarg del cap de setmana, es faran diferents recreacions de la vida dels romans i dels ibers, a càrrec dels grups de reconstrucció històrica Barcino Orien i Ibercalafell, amb més de 50 persones actuant.


Mercat lliure de maltractament animal

L’Associació per la Defensa I Protecció dels Animals de Calafell (Adipac) participa en aquest esdeveniment, sota el lema de ser el primer mercat romà lliure d’explotació i maltractament animal a Calafell. La seva intenció és, segons expliquen, demostrat que es pot fer un mercat exitòs i amb ambient festiu sense haver d’utilitzar com a reclam l’explotació d’éssers vius, per al benefici i plaer de les persones, sense tenir en compte les seves necessitats i  benestar.

Amb aquesta finalitat, faran un taller de conscienciació animal, un concurs de dibuix, jocs infantils, contacontes, xerrades educatius... Aquestes activitats estan adreçades tant a infants com a adults.

 

Participació