Societat

La Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès enceta un segon any d’activitats

El 65 % dels participants en el projecte han signat contractes laborals

per Redacció, El Vendrell | 4 d'abril de 2019 a les 16:55 |
Presentació segona temporada | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès (XOBP) és un projecte posat en marxa el 2018 que per primer cop aglutinava totes les entitats de la comarca que intervenen en matèria d'ocupació. L’objectiu d’aquest 2019 és consolidar aquest treball en xarxa per disposar d’una interlocució única, directa i coordinada, que doni una resposta integral i eficient a les necessitats laborals del territori, tant per a persones aturades com per atendre la demanda de les empreses.

L’objectiu general d’aquesta Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès, és la realització de programes anuals per millorar l’ocupabilitat de les persones aturades i ajustar-ne el perfil professional al requerit per les empreses. Com a objectius específics es pretén impulsar i estructurar el treball conjunt en l’àmbit de l’ocupació, a través de la creació d’una xarxa de treball, i coordinar les entitats públiques en matèria d’ocupació per donar una resposta integral.

També es preveu l’augment del coneixement del teixit empresarial de la comarca, identificació d’oportunitats laborals i definició de nous perfils professionals demandats i la prestació d’una atenció integral i personalitzada a la totalitat dels participants de la Xarxa. Per últim, aquest projecte també vol millorar les competències professionals de persones aturades amb dificultats per trobar feina i capacitar-les per optar als nous llocs de treball i capacitar el personal tècnic dels serveis d’ocupació per optimitzar l’acció.

Com a balanç, els indicadors assolits el 2018 són:

–Atenció integral de 89 participants d’arreu de la comarca.

–3 accions de capacitació:

•Cambrer/a de Pisos. 15 participants. Han finalitzat l’acció 14 i 13 han trobat feina (92,8%).

•Operari/a Industrial i Logístic. 15 participants. Han finalitzat 15 i 10 han trobat feina (66,7%).

•Soldador/a. 15 participants. Han finalitzat 14 i 5 han trobat feina (35,7%).

–Activitats de suport. Han participat més de 30 persones i aquestes càpsules finalitzaran el juny de 2019.

–Més de 70 empreses prospectades.

–Més de 90 ofertes de treball gestionades, amb més de 200 posicions a ocupar.

–65% de contractacions aconseguides.

De cara el 2019 el Projecte XOBP continuarà oferint atenció personalitzada a 75 persones (prioritàriament, majors de 30 anys i en situació d'atur des de 6 i 12 mesos) amb una metodologia d'atenció integral i intensa a les persones amb l'objectiu de recuperar la seva situació de dificultat per trobar treball, incorporant una peça clau: la figura l’orientador/a itinerant.

Enguany destaquen les dues accions de capacitació especialitzada (120 hores cadascuna):

–Carnisseria-cansaladeria i preparats carnis

–Operari/a de manteniment d'instal·lacions d'electricitat, fontaneria, calefacció i climatització domèstiques

Totes dues activitats incorporen enguany pràctiques no laborals a empreses per afavorir la inserció laboral (40 hores a cada acció). A més, com activitats de suport, en el marc dels tallers-seminaris es treballarà tant el vessant personal (autoconeixement, autoestima, autocontrol...) com la interpersonal (habilitats relacionals, comunicació, treball en equip...) i professional (eines, tècniques d'accés al mercat laboral...). De forma transversal, enguany, l’objectiu és dissenyar l’homogeneïtzació del servei de borsa de treball. També es millorarà a través del contacte amb les empreses la divulgació de les ofertes laborals.

En el projecte XOBP hi intervenen tots els ajuntaments de la comarca, alguns a través dels respectius serveis d’ocupació (El Vendrell, Calafell, L’Arboç, Cunit, la Bisbal del Penedès i la incorporació aquest any de Santa Oliva) i la resta mitjançant el Consell Comarcal del Baix Penedès. El projecte té un cost de 198.866 euros, subvencionat el 75% pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Servei d’Ocupació de Catalunya. El 25% restant del pressupost l’aporten els 14 municipis de la comarca que participaran aquest pla.

 

Participació