Successos

Guàrdia Civil i Policia Local desmantellen una plantació de marihuana a Cunit

Hi ha un detingut, veí de Barcelona, que feia contínues visites a la casa

per Redacció, Cunit, 27 de març de 2019 a les 17:51 |
Plantació de marihuana de Cunit | GC
La Guàrdia Civil de Tarragona en col·laboració amb la Policia Local de Cunit, han desmantellat una plantació de marihuana composta per 230 plantes, de l'interior d'un habitatge al terme municipal de Cunit, detenint a la persona responsable d'aquesta plantació per la comissió d'un delicte de tràfic de de drogues (cultiu i elaboració de marihuana) i un altre de defraudació del fluid elèctric.

La investigació va començar a finals del mes de gener, gràcies a la col·laboració ciutadana, que aportava informació d'un habitatge independent en la qual es podria estar cultivant marihuana. Arran de aquesta informació la Guàrdia Civil i la Policia Local de Cunit van establir nombrosos dispositius a fi de verificar aquesta informació i localitzar i desmantellar la plantació clandestina i identificar al seu responsable.


Aquests dispositius van resultar positius, quan va ser localitzada un habitatge amb diversos elements en el seu exterior, com condicionadors i extractors d'aire industrials que, unit als informes practicats per tècnics de l'empresa subministradora d'energia elèctrica i la forta olor a marihuana, denotava que a l'interior de la mateixa podria existir una plantació cannàbica clandestina.

L'habitatge no era una residència habitual, sent els propietaris un matrimoni amb residència a Barcelona, però un fill de la parella es desplaçava contínuament des de Barcelona fins a Cunit amb l'objecte de mantenir la plantació activa i en òptimes condicions de producció, sent detectat en nombroses ocasions carregant terra de cultiu i desfent-se de les restes de poda de les plantes.

Per aquest motiu durant el matí de divendres passat es va establir un dispositiu policial per explotar la informació aconseguida en la investigació, una vegada obtingut el corresponent manament d'entrada i registre d' l'autoritat judicial. L'operatiu ha permès desmantellar una plantació tipus "Indoor" amb 230 plantes de marihuana, 2 rifles d'aire comprimit sense documentació, munició de 9 mm. parabellum, 2 bàscules de precisió i material per al cultiu i elaboració de la substància. El detingut, un home de 36 anys d'edat, de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, se li imputa un presumpte delicte contra la salut pública (Cultiu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents) i un altre de defraudació de fluid elèctric, aquest un cop va prestar declaració en dependències policials va ser posat en llibertat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

 

Participació