Societat

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès i Aqualia creen un Fons Social per a les famílies sense recursos

La dotació anual de 3.500€ d’aquest Fons anirà a càrrec d’Aqualia

per Redacció, La Bisbal | 17 de març de 2019 a les 11:48 |
Aigua, Fons Social, La Bisbal, | AB
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès i Aqualia, l’empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües, han signat un conveni per crear un Fons de Solidaritat per garantir l’accés a l’aigua potable a tota la ciutadania i, així, complir la normativa en matèria de probresa energètica.

Aquesta mesura pretén donar cobertura econòmica i evitar el tall del subministrament d’aigua potable a les persones amb pocs recursos del municipi. La dotació anual d’aquest Fons Social és de 3.500€ i serà assumit per Aqualia, a fons perdut.


L’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, ha explicat que “hem signat aquest conveni amb Aqualia, amb qui hem creat un Fons Social per garantir ajuts o descomptes per a aquelles persones i unitats familiars que es troben en situacions econòmiques difícils, ja que tal com estableix la llei, les administracions públiques han de garantir el dret d’accés als subministraments bàsics d’aigua potable, de gas i d’electricitat a les persones i unitats familiars en situació de risc d’exclusió residencial”

Per la seva banda, el delegat de Lleida i Tarragona d’Aqualia, Francesc Quintillà, ha manifestat que “l’aigua és un bé bàsic de primera necessitat i, per tant, un dret humà que tothom ha de tenir garantit. Per això, des d’Aqualia proposem mecanismes que permetin continuar prestant el servei a les persones necessitades, assegurant així que ningú es pugui veure privat d’aquest bé per motius econòmics”.


Ara ambdues parts consensuaran un protocol d’aplicació per definir qui es podrà beneficiar d’aquests ajuts i com gestionar el Fons Social.

 

Participació