1 de 10
CALAFELL

100 famílies de Calafell reben setmanalment el suport del Banc dels Aliments

Cada dia 25 persones acudeixen al menjador social

Voluntaris del Gran Recapte | Aj. Calafell
per Llorenç Avinyo, El Vendrell | 2 de novembre de 2016 a les 22:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

100 famílies de Calafell reben cada setmana el suport del Banc dels Aliments. Per atendre-les, a l’Ajuntament hi arriba periòdicament una remesa provinent del Banc dels Aliments, que després s’encarrega de distribuir entre qui ho necessita, amb la col·laboració de nombrosos voluntaris. Recentment, ha arribat una partida de 47 tones.

Al suport del Banc dels Aliments hi poden accedir persones o grups familiars amb dificultats, però és imprescindible que s’adrecin prèviament als serveis socials municipals, que faran una valoració de la seva situació i dels recursos, aquest o altres, que puguin necessitar. És importantíssim tenir-ho en compte, ja que el Banc dels Aliments no pot fer cap lliurament sense aquesta gestió prèvia.

Aquest és un dels mecanismes que l’Ajuntament té en marxa per complir la promesa de garantir l’alimentació a tothom en aquests moments de dura crisi econòmica. Un altre d’aquests recursos és el menjador social, al qual assisteixen diàriament unes 25 persones. I també el centre obert, que a l’estiu ofereix activitats a infants en risc d’exclusió social, però que sobretot els garanteix l’alimentació durant les vacances escolars, quan els col·legis són tancats i no se’ls pot garantir via el menjador escolar.

 

Participació