Política

Josep Maria Llasat, cap de llista de Primàries Vendrell a les eleccions municipals

Qui va ser mà dreta de Martí Carnicer i candidat a alcalde pel PSC l'any 1994 ho és ara de la llista independentista desprès d'un procés de pensament polític de molts anys

per Llorenç Avinyó, El Vendrell, 24 de febrer de 2019 a les 12:53 |
Els candidats de Çrimàries Vendrell | PM

Josep Maria Llasat torna a ser candidat a l'alcaldia del Vendrell. Ho és un quart de segles desprès de larimera vegada, l'any 1994. Aleshores ho va ser encapçalant la llista del PSC després que un any abans Martí Carnicer, de qui va ser mà dreta al govern municipal del Vendrell, li cedís l'alcaldia. Aquelles eleccions municipals les va guanyar CiU, amb Benet Jané de cap de llista, posant punt final a anys d'hegemonia municipal socialista sempre amb Carnicer de cap de llista. L'únic polític del Vendrell que ha guanyat totes les eleccions municipals a les que s'ha presentat.

La ideologia política de Llasat  ha virat cap a tesis independentistes i havestat, des de fa anys, el referent de l'independentisme català al Vendrell, des de diferents responsabilitat a l'Assemblea Nacional Catalana. Aquest lideratge s'ha vist reconegut en el procés de Primàries Vendrell, que aquest dissabte ha culminat amb la votació dels inscrits i posterior resultat. A Llasat, el candidat més votat am diferencia, l'acompanyaran a la candidatura, per aquest ordre i si no hi ha renuncies,  Jordi Pell, Josep Mañé, Anna Solé, Lourdes Garcia, Òscar Pitarch, Josep Pérez, Josep Bové, Tomàs Trillas, Sílvia Dalet, Pedro Muñoz, Jesús Velasco, Anna Pardo i més candidats fins a completar els 21 de la llista.

L'objectiu inicial de Primàries Vendrell era fer una llista única que aplegués tots els partits polítics i persones del Vendrell partidàries de la independencia de Catalunya per aconseguir un alcalde o alcaldessa i un govern d'aquest signe. Això no ha estat possible i caldrà veure els resultats del 26 de maig per saber si aquest front municipal independentista pot formar govern.

 

Participació