Política

Plataforma per Catalunya es dissol per integrar molts càrrecs a VOX

Punt final al partit d'August Armengol, que entre 2011 i 2015 va arribar a tenir cinc regidors al Vendrell

per Llorenç Avinyó, El Vendrell, 8 de febrer de 2019 a les 22:58 |
S'ha acabat Plataforma per Catalunya, el partit d'ultradetra i xenòfob fundat l'any 2002 per Josep Anglada i que en la seva recta final ha sobreviscut amb el lideratge del vendrellenc August Armengol, que durant el mandat municipal del 2011-2015 va arribar a tenir cinc regidors al consistori vendrellenc. PXC desapareix i bona part dels seus integrants passen, a títol individual, a formar part de VOX, la força emergent de la ultradreta espanyols. Un comunicat de PxC confirma aquest final anunciat.

Tot apuntava a aquest desenllaç d'ençà que fa unes setmanes la regidora vendrellenca de PxC Araceli Bundó va abandonar el partit. Un dels arguments de Bundó per marxar era que no volia passar a formar part de VOX. Ara queden acreditades amb fets les seves declaracions.


PxC ha estat un factor que, en determinats moments, ha estat determinant a la política vendrellenca, especialment durant el mandat 2007-2011, amb el govern en minoria que va presidir durant aquells quatre anys l'alcalde de CiU Benet Jané.

 

Participació