1 de 10
Cultura

Tornen les rutes teatralitzades per la Via Augusta del Vendrell

La iniciativa ha tingut gran acceptació, Inés útil per entendre com era el Vendrell de fa 2.000 anys

per Redacciô, El Vendrell | 5 de febrer de 2019 a les 18:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Es convoquen noves rutes teatralitzades per la Via Augusta del Vendrell, en resposta a la bona acceptació de la iniciativa de reconstrucció  històrica. El lloc de trobada pels participants serà al davant l’edifici dels Jutjats del Vendrell, per anar a l’inici del Camí Ral.  

Les rutes es faran els diumenges 17 de febrer, 24 de març, 27 d'abril i el 19 de maig. La sortida tindrà lloc a les 10.30 hi l’activitat tindrà una durada de 90 minuts, aproximadament. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia (fins a les 14 h del divendres anterior al dia de la visita) a la Regidoria de Cultura del Vendrell (la Rambla, 24), 977 66 56 84 o a arqueologia@elvendrell.net.  S’haurà d’especificar el dia, el nombre de persones, el telèfon i un correu electrònic de contacte. 


El preu de l’activitat és de 5 € per persona (que es pagaran en el moment de la visita). Cal portar calçat adequat per a terreny irregular. La ruta no és apta per a mobilitat reduïda. Mínim 5 persones.
 

 
Quan els romans van arribar a la península Ibèrica l’any 218 aC, es van trobar un territori que ja tenia una xarxa viària (Via Heraclea).

L’emperador August va reestructurar aquesta via i la va ampliar, la va marcar amb fites (mil·liaris), va construir-hi ponts i la va organitzar de tal manera que els viatgers poguessin descansar al llarg del trajecte. A partir d’aquesta reforma, el camí va ser conegut amb el nom de Via Augusta. 
 
Amb el pas dels segles, el camí es va continuant utilitzant fins arribat ben bé el segle xx. En l’època medieval es va convertir en camí Ral, que eren les rutes concedides i afavorides pels reis (camí Reial). Posteriorment, un cop construïdes les carreteres asfaltades, el camí Ral va servir per arribar als diferents camps de conreu.
 
Amb aquesta ruta que es presenta es vol oferir la possibilitat de tornar a viure la sensació de transitar per un d’aquests camins, amb l’afegit d’anar coneixent, mentrestant, la seva història i el seu desenvolupament al llarg de tants segles.

 

Participació