Societat

El Consell Comarcal contracta 26 persones en situació d'atur

Treballaran als municipis petits del Baix Penedès fent feines diverses pels ajuntaments

per Redacció, El Vendrell | 1 de febrer de 2019 a les 11:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Al mes de desembre de 2018, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu ha atorgat al Consell Comarcal del Baix Penedès el Programa Treball i Formació amb un import de 401.000€, en concepte de despeses de contractació i formació transversal.

La finalitat del projecte és millorar les competències professionals de persones en situació d'atur i afavorir el funcionament i estat de diferents espais de la comarca.

Dintre d’aquesta línia hi ha dos tipus de contractes; els contractes de 6 mesos tenen prioritat les persones en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestacions per desocupació o subsidi ni de l’ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA), preferentment més grans de 45 anys. D'aquest perfil s'han contractat 14 persones que exerciran de peó, i 3 faran tasques administratives.

Els contractes de 12 mesos tenen prioritat les persones aturades més grans de 55 anys que hagin exhaurit la prestació i/o subsidi per desocupació i que no tenen la cotització suficient per a que se’ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin als 65 anys. D'aquesta durada s'han contractat 8 persones com a peó, i 1 administrativa.

La xifra total de les persones contractades és de 26, i desenvoluparan la seva feina a tots els municipis de la comarca excepte El Vendrell, Calafell i Cunit, que ja disposen dels seus propis plans d'ocupació. 

 

Participació