Societat

Sitges, com el Vendrell, contracta vigilància privada per fer front al «Top Manta»

La tan discutida decisió del govern del Vendrell és seguida per un dels municipis de referencia del turisme de Catalunya

per ACN/redacció, El Vendrell, 5 de gener de 2019 a les 18:04 |
L'Ajuntament de Sitges comptarà el 2019 amb el suport extern d'agents d'una empresa de vigilància privada que ajudarà la Policia Local a combatre el fenomen del 'top manta'. Els agents de seguretat privada patrullaran amb els policies a les zones de més afluència de manters amb un objectiu dissuasiu.

amb aquesta decisió l'Ajuntament de Sitges segueix les passes del del Vendrell, que els dos últims estius ha contractat vigilants privats amb l'objectiu de fer més efectiva la lluita contra el 'Top Manta'. La mesura, que ha estat objecte de nombroses crítiques de sindicats policials i de grups politics, ha donat al Vendrell, segons el govern municipal, bons resultats.


A més, faran tasques informatives quan altres serveis que puguin sorgir al municipi impossibilitin la presència policial. Amb tot, es pretén garantir la presència d'agents d'un o altre cos de manera permanent a la façana marítima perquè els manters no ocupin l'espai públic. El consistori també ha presentat un estudi socioeconòmic dels venedors ambulants que conclou que el menter tipus a Sitges és un home senegalès d'entre 18 i 28 anys que vol deixar la venda ambulant il·legal i regularitzar la seva situació.

 

Participació