Opinió

Condemnats a la C-31; el patriotisme mai prou reconegut del Baix Penedès

Article de Llorenç Avinyó sobre l'increment de peatges de la C-31

per Llorenç Avinyo, El Vendrell, 1 de gener de 2019 a les 12:41 |
Tinc una petició. Que no cal que la Generalitat es preocupi gens ni mica per no tenir en compte les queixes de tants baixpenedesencs per l'inqualificable peatge de l'autopista C32. No molestarem més. Que no pateixin per les protestes de gent d'aquí. Ja no. Per a què? Que no cal que ens expliquin que un dia arribarà la vinyeta, la eurovinyeta o l'home dels nassos.

Molts ja ho hem entès. La culpa és nostra per creure que l'autopista la van fer per a nosaltres, per ajudar a creixer el Baix Penedès, la conarca més pobra i amb més atur de Catalunya. Ens hem entestat en creure això i nomès hem aconseguit molestar -i no gaire perquè som pobres, però educats-a qui realment sap què és important i què no ho és. I nosaltres, els baixpenedesencs, no ho som. Que disfruti de l'autopista qui se la pugui pagar. No li donem més voltes.


Avui mateix, uns quants baixpenedesencs ja hauran fet les seves aportacions incrementades en un 2,21 % a la Generalitat. I contents. Perquè ben mirat, no hi ha res més patriòtic que aportar diners a les institucions que ens representen. Som la comarca més pobra, i a la vegada, la més patriota en el sentit econòmic de la paraula patriota. Jo proposo, nomès, que almenys ens ho agraeixin, una Creu de Sant Jordi?  Potser seria massa gran l'honor i hauríem de sortir molt aviat per arribar a Palau, per la C31, naturalment.

 

Participació