Societat

Calafell amplia el contracte de l'enllumenat públic per completar-ne la renovació a nous barris del municipi

per Redacció, El Vendrell, 7 de desembre de 2018 a les 13:20 |
 

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat una ampliació del contracte de   l’enllumenat públic, per tal de completar-ne la renovació a nous barris del municipi. Aquesta ampliació té un pressupost de 1.441.992,80 euros (IVA inclòs) i permetrà renovar fins a 1.200 fanals, que incorporaran tecnologia led i que substituiran alguna de les il·luminacions més obsoletes que hi ha en funcionament.

La urbanització Bellamar i dos sectors del nucli de la Platja seran els destinataris principals d’aquesta posada al dia de l’enllumenat. A Bellamar la renovació serà integral: no és canviaran tan sols els punts de llum, sinó els bàculs i tots els cablejats, atés que la instal·lació actual no pot ser és obsoleta.

A la Platja s’actuarà entre la Carrerada d’En Ralet i el carrer Sant Pere, i entre el passatge Sant Antoni i el carrer de l’EStany. La intervenció també serà total, ja que és una altra zona amb els enllumenats més antiquats, raó per la qual pateix freqüents avaries, moltes les quals no tenen solució perquè la seva tecnologia està prohibida actualment i no hi ha recanvis.

Aquests treballs s’hauran d’acabar en un termini màxim de sis mesos des de la formalització de l’ampliació de contracte.

Amb aquesta actuació, quedaran completament substituïts 9.600 fanals antiquats i obsolets, o d’alt consum elèctric. La tecnologia led representa un estalvi econòmic importantíssim (d’un mig milió d’euros anuals) i evita la contaminació lumínica, a més de substituir tecnologies obsoletes i contaminants. En particular, amb aquests 1.200 nous punts de llum a Calafell ja no quedarà cap fanal que usi bombetes de vapor de mercuri, actualment prohibides.

 

Participació