Societat

Calvet, sobre l’alternativa al Logis Penedès: “Mirarem de fer-lo compatible i tirar-lo endavant”

per ACN, El Vendrell, 6 de desembre de 2018 a les 18:48 |
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat que la Generalitat estudiarà la proposta d’Applus Idiada per construir un gran centre tecnològic als terrenys on hi ha previst el Logis Penedès, però ha remarcat que el projecte del centre de mercaderies és inqüestionable.

Calvet ha remarcat que el Govern manté l’aposta pel Penedès com a node de comunicació de mercaderies amb el futur Corredor Mediterrani, juntament amb els centres del Port de Barcelona, la Llagosta i l’Empordà. Amb tot, sí que ha obert la porta a “flexibilitzar” el projecte del Logis Penedès per encabir la iniciativa d’Idiada. “Qualsevol nou ús al Logis serà benvingut, l’estudiarem, el mirarem de compatibilitzar i el tirarem endavant”, ha afirmat aquest dimecres des de Tarragona. 

 
Damià Calvet ha dit que el Govern està pendent de conèixer els detalls de la proposta d’Applus Idiada, però d’entrada ha estès la mà a fer-la “compatible” amb el centre de mercaderies que CIMALSA té projectat des del 2003 en uns terrenys a cavall de Banyeres, l’Arboç i Sant Jaume dels Domenys 

En aquest sentit, Calvet ha remarcat que “fa anys” que la Generalitat té definides quatre terminals de mercaderies al Penedès, Barcelona, la Llagosta i l’Empordà per treure el màxim rendiment al futur Corredor del Mediterrani. “Continuem tenint aquesta planificació al cap”, ha insistit el conseller, disposat a “estudiar” la possibilitat d’encaixar el projecte d’Idiada –amb una inversió de 100 MEUR- amb el centre logístic de la Generalitat. “Per sobre de tot, necessitem inversions que dinamitzin l’economia, generin ocupació i creïn prosperitat”, ha afegit.

Segons Calvet, el Govern està treballant amb l’objectiu d’introduir canvis al planejament territorial i urbanístic “amb flexibilitat” per encabir projectes empresarials “que sumin i signifiquin inversions el més ràpidament possible”. D’aquesta manera, s’ha mostrat disposat a estudiar els calendaris i preus que plantegi Idiada, assegurant que la iniciativa de l’empresa d’homologació automobilística “tirarà endavant si és possible”.

 

Participació