Societat

L'Ajuntament de Calafell dona suport al personal dels centres de salut del municipi

per Redacció, El Vendrell, 4 de desembre de 2018 a les 12:13 |
L’Ajuntament de Calafell s’ha adherit a les reivindicacions dels treballadors i les treballadores d’atenció primària de la Xarxa Santa Tecla, que inclou els dos centres de salut del municipi, així com les de la Plataforma d’afectats. Aquests col·lectius porten setmanes mobilitzant-se perquè l’infrafinançament de la Generalitat als centres que gestiona Santa Tecla els causa    perjudicis salarials, a més de mantenir unes ràtios de personal insuficients per atendre tots els   usuaris.

La situació s’agreuja en èpoques de gran afluència a un municipi turístic com Calafell, per exemple a l’estiu o per Setmana Santa. I provoca moltíssimes queixes dels pacients, que no poden aconseguir visita en un termini raonable.

L’acord adoptat reclama al govern de la Generalitat que augmenti la partida del pressupost 2019, destinada al servei d’atenció primària de la Xarxa Santa Tecla, per garantir l’actualització de sous, congelats des de fa anys, i augmentar la plantilla dels CAP del territori.

Per assolir aquests objectius, l’acord proposa coordinar una estratègia entre els municipis afectats pel servei, els consells comarcals del Baix Penedès i del Tarragonès, i la Diputació de Tarragona. Així mateix, es demanarà als grups polítics del Camp de TArragona, amb representació al Parlament de Catalunya, que defensin unitàriament l’augment pressupostari.

D’altra banda, el ple ha aprovat una moció del grup de la CUP en favor d’un debat amb la comunitat educativa sobre un nou marc regulatiu integral de l’espai de migdia als centres educatius de titularitat pública. També s’ha aprovat una moció del grup de Ciutadans per estudiar, mitjançant una mesa de treball, la possibilitat de crear al municipi una residència per a grans discapacitats.

 

Arxivat a:
Societat, Protestes, R, Sanitat
Participació