Societat

Més de 1.700 alumnes participen a Calafell en la reutilització de llibres escolars

per Redacció, El Vendrell, 3 de desembre de 2018 a les 13:44 |
1.727 alumnes participen aquest curs a Calafell en el projecte de reutilització de llibres escolars, que impulsa des de 2007 l’Ajuntament. Són el 78% dels que ho poden demanar, la qual cosa confirma un nou èxit d’aquesta iniciativa, que representa un important estalvi econòmic a les famílies.

El projecte està obert als alumnes de tercer a sisè de primària i als dels quatre cursos de l’ESO. Els llibres de primer i segon de primària no hi estan inclosos perquè són difícils d’aprofitar, ja que en molts casos consisteixen, per exemple, en fitxes per omplenar. En aquest cas, l’Ajuntament subvenciona el 30% del cost dels llibres als alumnes d’aquests cursos que estiguin empadronats al municipi.

A més, l’Ajuntament es fa càrrec del cost íntegre dels llibres de text de les famílies per Serveis Socials i que necessiten aquest ajut per la seva situació socioeconòmica. Enguany són 90 les famílies que han rebut aquestes beques.

La regidora d’Ensenyament, Lluïsa Llastra, explica que “el fet que tres de cada quatre usuaris potencials d’aquest programa s’hi acullin és una bona notícia. L’estalvi econòmic per a les famílies és important, i més en temps de crisi: pot ser de 100 a 200 euros per infant, depenent del curs i del centre”.

“Però a més”, afegeix Llastra, “aquest projecte ajuda a formar els alumnes en valorar i conservar les coses i compartir l’esforç. També en plantejaments més sostenibles”.

L’Ajuntament de Calafell ha invertit enguany 166.400 euros en l’adquisició de nous llibres. Cada any es fa una despesa per renovar els llibres que s’han de substituir perquè han canviat els continguts o perquè s’han fet malbé. D’ordinari, cada llibre es fa servir durant quatre cursos.

 

Participació