Societat

Calafell licita les obres la reconstrucció de la vorera nord del Passeig Marítim de Segur

per Societat , El Vendrell, 29 de novembre de 2018 a les 17:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’Ajuntament de Calafell ha tret a licitació el projecte per reconstruir la vorera nord del Passeig Marítim a Segur, on hi ha els habitatges i els comerços i establiments d’hosteleria. L’obra, que afectarà a prop d’un quilòmetre de vorera, ha de completar la reparació d’un tram amb importants despefectes causats per l’arbrat i el mal estat de les conduccions soterrànies d’aigua i clavegueram.

El pressupost és de 1.656.362,70 euros (IVA inclòs). La Diputació de Tarragona aportarà 193.491,22 euros al finançament de l’obra, mitjançant el seu Pla d’Acció Municipal). El termini d’execució és de sis mesos.

El projecte preveu renovar les conduccions subterrànies d’aigua i clavegueram, perquè les actuals tenen moltes pèrdues que provoquen l’enfosament de la vorera. A més, les noves canonades tindran un recobriment especial anticorrosiu, ja que la zona té una alta salinitat per la seva proximitat al mar. A més, es connectaran les conduccions del Passeig Marítim amb les dels carrers transversals perquè l’aigua circuli i no s’entolli en els trams terminals.

Pel que fa a l’arbrat, s’aplicarà la solució d’escocells més grans, ja que els actuals, molt petits per al tipus d’arbres plantats, fan que les arrels siguin molt superficials i aixequin la vorera. I la nova pavimentació tindrà la mateixa imatge que el tram ja arranjat.

A més, es renovarà l’enllumenat i s’aprofitarà l’obra per posar al dia els elements d’accessibilitat (guals de vehicles, passos de vianants amb la vorera adaptada), ja que els actuals han quedat desfasats d’acord amb les normatives actualment vigents.

L’any 2011 ja es va arranjar el tram de vorera nord del passeig que va del carrer Rin al carrer Antonio Almanzor. Ara, es completarà la resta. L’Ajuntament ha anat fent actuacions puntuals i, en alguns sectors, no hi ha enrajolat, sinó una base de ciment posada provisionalment en els punts en més mal estat, per evitar les freqüents ensopegades i caigudes dels vianants.

 

Arxivat a:
Societat, segur, voreres, obres
Participació