Societat

La Bisbal promou la contractació de persones en risc d’exclusió als centres industrials i logístics

per ACN, El Vendrell, 28 de novembre de 2018 a les 13:07 |
Les grans empreses industrials i logístiques dels polígons de la Bisbal del Penedès podrien incorporar durant els propers dos anys 50 persones de la comarca en risc d’exclusió social. És l’objectiu que s’ha marcat el projecte ‘Integra’ls’, impulsat per l’Ajuntament de la Bisbal, la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) i la Fundació Santa Teresa.

La iniciativa insta l’empresariat a incorporar persones amb dificultats físiques, intel•lectuals, mentals o socials per tal de reduir l’atur estructural que fa anys que arrossega el Baix Penedès. La previsió és definir llocs de treball “a mida” dels empresaris i dels futurs empleats, amb una formació prèvia que s’ajustarà a les necessitats de les dues parts. 

 
Els impulsors han presentat el projecte aquest dimarts a l’empresariat dels dos polígons de la Bisbal –Les Planes i les Planes Baixes- amb la voluntat de començar a definir els futurs cursos i contractes a partir del 2019. L’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, ha destacat que la iniciativa va sorgir de la primera edició de la Setmana per a l’Ocupació que es va celebrar al municipi el mes de març, assegurant que ara la intenció és “passar de les paraules als fets”.

Ferré ha lamentat l’elevat nivell d’atur que acumula la comarca –vora el 17%- i ha senyalat especialment el gruix de persones que fa més de dos anys que estan sense feina, bé sigui per motius formatius, psico-físics o socials. “Per aquest motiu, volem parlar amb les empreses i fer un projecte a mida, en funció de les necessitats dels empresaris i de la gent”, ha apuntat. 

La iniciativa es proposa donar feina a 50 persones en risc d’exclusió d’aquí al 2020, i representa “una nova manera d’abordar la problemàtica de les persones en risc d’exclusió”, segons el coordinador de la Fundació Santa Teresa, José Carlos Eiriz, que ha aplaudit que les empreses “s’impliquin per a incorporar la responsabilitat social dins la seva estratègia”. 

‘Integra’ls’ arrenca aquest desembre a la zona de la Bisbal a mode de prova pilot adreçada a les vuit empreses que hi ha als polígons del municipi, i de moment compta amb la confirmació del centre logístic del Corte Inglés. La FEGP preveu que s’hi sumin totes les companyies de la zona. “No poden dir que no, perquè és un projecte que va més enllà de la sensibilitat. Tots tenim la convicció que es pot fer molt més per afrontar la dimensió de l’atur estructural”, ha apuntat Isidre Also, secretari general de la patronal penedesenca.


La intenció de la FEGP i de la Fundació Santa Teresa és “replicar” el model impulsat ara la Bisbal a la resta de la comarca del Baix Penedès, en un concepte que la federació empresarial defineix com a “polígons inclusius”. A llarg termini, Isidre Also ha senyalat que la intenció passa per estendre-ho a la resta del gran Penedès.

 

Participació