Societat

L’Ajuntament de Calafell adjudica el mobiliari de la nova biblioteca del Sindicat

per Redacció, El Vendrell, 14 de setembre de 2018 a les 13:48 |
El Sindicat | AC
 

L’Ajuntament de Calafell ha adjudicat el contracte de subministrament i instal·lació del mobiliari de la nova biblioteca municipal de l’edifici del Sindicat, al nucli antic. L’empresa Expert Line ha guanyat el concurs convocat, amb una oferta de 370.078,50 euros (IVA inclòs). L’adjudicatari té dos mesos i mig per fabricar, traslladar i instal·lat el mobiliari.

Segons el projecte, cal moblar una superfície de biblioteca de prop de 1.800 metres quadrats: recordem que la nova biblioteca del Sindicat quadriplica els metres quadrats de l’antiga biblioteca Ventura Gassol, a la qual substitueix. S’hi instal·laran 78 punts de lectura “formals” i 79 d’”informals”. També caldran gairebé 900 metres linials de prestatgeries per poder acollir un fons de 28.827 llibres (tres quarts parts corresponen al fons general, i la resta al fons infantil).

Així mateix, s’hi han d’ubicar 42 punts d’accès informàtic, 12 dels quals estaran dedicats a cursos i tallers de formació (la biblioteca compta amb aules per a aquesta finalitat) i 30 per a ús general i lliure accès. Finalment, a l’àrea d’adults hi haurà 52 calaixeres per a DVD i 24 per a CD, amb una capacitat de 4.992 i 3.912 exemplars, respectivament. I a l’àrea infantil, hi aniran 17 calaixeres per a DVD (960 exemplars) i 10 per a CD (1.630 exemplars).

Gran part del material existent fins ara a la biblioteca Ventura Gassol, que va tancar portes aquest estiu, ja està traslladat al nou edifici, tot esperant el mobiliari.

Continua el servei provisional de sala de lectura

Com que encara falten algunes setmanes per poder obrir la nova biblioteca, l’Ajuntament ha decidit prorrogar el servei de sala de lectura activat aquest estiu. Tanmateix, en comptes d’oferir-se al centre cívic Cinema Iris, s’oferirà a les dependències municipals de al Platja, al carrer Sant Pere 29-31. En concret, estarà disponible a la sala d’exposicions, a partir del 17 de setembre. Obrirà de dilluns a divendres, de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores.

A la sala de lectura hi haurà diaris i una selecció de revistes, una selecció de llibres i revistes infantils, connexió wifi, accès a ordinadors i impressora i espai per a estudi o treball. S’hi faran també les activitasts infantils setmanals. No és possible oferir més obres de lectura, ni servei de préstec, perquè el fons actual ja ha estat recollit i transportat a la nova biblioteca.

 

Participació