SOCIETAT

La Xarxa d’ocupació del Baix Penedès comença les accions de capacitació de persones aturades

per Redacció, El Vendrell | 7 de juny de 2018 a les 21:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Xarxa d’Ocupació del Baix Penedès inicia la fase de capacitació amb el Curs d’Auxiliar de Cambrers/es de Pis. Precisament aquest dilluns s’ha donat inici aquesta primera acció de capacitació de les persones aturades que s’han adherit a aquest projecte pilot i innovador. La Xarxa d’ocupació del Baix Penedès és un projecte que per primer cop aglutina totes les entitats de la comarca que intervenen en matèria d'ocupació i que han creat una xarxa de treball per posar en marxa una interlocució única, directa i coordinada, per donar una resposta integral i eficient a les necessitats laborals del territori.

Cadascuna de les accions de capacitació tindrà una durada aproximada de 120 hores amb activitats didàctiques especialitzades i d’altres de transversals com són: la cerca de feina, el medi ambient, els riscos laborals i la igualtat d’oportunitats. En aquest sentit, el caràcter eminentment pràctic et proporcionarà competències de tipus professional, lligades al lloc de treball. Com a complement a l’acompanyament individualitzat es realitzaran uns seminaris/tallers ocupacionals en què de manera col·lectiva es treballarà: l’autonomia en el procés de trobar feina; el desenvolupament de competències transversals necessàries en el mercat laboral actual i l’adquisició de seguretat i confiança. En concret aquesta primera acció que comença aquesta setmana que s’allargarà fins el dia 29 de juny, es realitzarà de dilluns a divendres, a l’Hotel Adia, de Cunit.

L’objectiu general d’aquesta Xarxa d’ocupació del Baix Penedès, és la realització d’un pla pilot i innovador per millorar l’ocupabilitat de les persones aturades i ajustar-ne el perfil professional al requerit per les empreses. Com a objectius específics es pretén impulsar i estructurar el treball conjunt en l’àmbit de l’ocupació, a través de la creació d’una xarxa de treball, i coordinar les entitats públiques en matèria d’ocupació per donar una resposta integral.  

 

Participació