SOCIETAT

El centre de Segur tindrà un centre comercial i una zona d'equipaments públics

per Redaccio , El Vendrell, 10 d'abril de 2018 a les 15:15 |
Obres a Segur | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El ple de l’Ajuntament ha aprovat inicialment una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que facilitarà la instal·lació d’un centre comercial a l’avinguda Brasil, a la zona central del nucli de Segur de Calafell. L’acord amb la propietat dels terrenys es deu al fet que operadors del sector de l’alimentació estan interessats a obrir un supermercat en aquest indret del municipi, on l’activitat comercial és gairebé inexistent i on, per tant, es cobrirà una necessitat.

A la vegada, es crearà una zona d’equipaments públics que inclourà la cessió a l’Ajuntament d’un 45% del terreny afectat, que connectarà amb el terreny de l’antiga plaça de toros de Segur, de propietat municipal després de ser adquirida arran d’una sentència judicial. L’altre 55% del terreny d’aquesta operació urbanística serà per a l’activitat comercial.

El terreny està situat al costat de l’Institut La Talaia, i està ocupat per velles naus industrials, la major part en desús, i un espai obert degradat. L’actuació ordenarà i dignificarà la zona, a més dels serveis que s’hi crearan. 

L’alcalde, Ramon Ferré, ha recordat que “al centre de Segur hi ha actualment una població de tot l’any molt diferent de la de segona residència de temps enrera i, és més, en uns 70 quilòmetres de carrers hi ha només un establiment d’alimentació. El veïnat ha d’agafar el cotxe per a les compres més bàsiques i fer un senyor desplaçament”.

Segons Ferré, “quan aquest centre comercial d’alimentació es materialitzi, molts ciutadans podran anar caminant a comprar, o fer un viatge molt més curt que ara. I a més, es crearan llocs de treball durant la construcció i després quan funcioni”.

L’alcalde ha remarcat també que “aquesta operació, ja prevista en el POUM de 2011, és una oportunitat per crear equipaments en una zona on els desenvolupaments urbanístics històrics no van preveure ni un pam de terreny per a aquesta finalitat”.

Com qualsevol modificació del POUM, l’acord necesstiva majoria absoluta del ple i aquesta s’ha assolit amb dotze vots favorables (PSC, PP, UAM, ERC i regidor no adscrit), vuit en contra (CiU i CUP) i una abstenció (Ciutadans).

 

Participació