Els alcaldes exigeixen que els camions deixin de circular per la N-340

Aquest mes de gener havien d'entrar en vigor els acords pactats entre Generalitat i Govern de l'Estat

per Llorenç Avinyo, El Vendrell, 10 de gener de 2018 a les 19:16 |
Protesta del 2016 | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els alcaldes del Pacte de Berà, entre els quals hi ha el de Calafell, han représ les accions per reclamar solucions al col·lapse de trànsit i als accidents a la carretera N-340. En concret, reclamen les mesures que s’havien d’implantar aquest passat 1 de gener, la més destacada de les quals era la prohibició de circular camions, i que per la situació política ha quedat en els llimbs.

El passat juliol, els ajuntaments havien arribat a un acord amb el Govern de la Generalitat, que tenia el suport del de Madrid, per adoptar mesures que milloressin la seguretat de la N-340. Tanmateix, la provisionalitat que hi ha a la Generalitat ha aturat la seva implantació. 

Un seguit d’accidents ocorreguts en les darreres setmanes, fins i tot amb víctimes mortals, ha disparat l’alarma dels alcaldes del Pacte de Berà, que pensen que si les mesures ja eren urgents, ara no es pot esperar ni un dia més. Hi hagi o no govern a Catalunya. En aquest sentit, s’han adreçat al ministeri de Foment, exigint-li que l’acord assolit fa uns mesos es porti a la pràctica amb caràcter immediat.

Les mesures


Aquest passat 1 de gener els camions haurien d’haver començat a circular obligatòriament per l’autopista AP-7 entre Altafulla i Vilafranca del Penedès. El trànsit hauria estat bonificat amb un 42,5% de descompte per als camions de pas, i un 50% per als desplaçaments locals.

L’altra mesura principal era la gratuïtat per als turismes entre Vilafranca del Penedès (entrada sud) i Ulldecona, a les Terres de l’Ebre, sempre i quan el viatge d’anada i tornada es fes en un màxim de 24 hores. Era el mecanisme per afavorir els desplaçaments diaris per motius de feina o d’estudis.

No pot esperar
Segons l’alcalde d’Alfatulla i portaveu del Pacte de Berà, Fèlix Alonso, “tot i que la investidura estigui prevista en breu, no podem esperar. Perquè després del nou Govern, venen els canvis de conselleres, i després els nous directors generals. Si hem d’esprear que els nous responsables comenci a reunir-se amb Fomento o amb la concessionària de l’autopista, no acabarem mai”.

 

Arxivat a:
Societat, mobilitat, AP7, N-340
Participació