SOCIETAT

Calafell fa l’empenta final al Pla de Barris del nucli antic, que acaba aquest 2018

La feina feta durant vuit anys ha transformat el nucli antic de Calafell

per Llorenç Avinyo, El Vendrell, 9 de gener de 2018 a les 16:29 |
Vista aèria del nucli antic | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat alguns canvis en la gestió del Pla de Barris del nucli antic, per encarar l’últim any del Pla de Barris del nucli antic. En el ple ordinari d’aquest gener, s’ha acordat reforçar els mecanismes de gestió del Pla, per tal de fer l’empenta final a les obres i projectes pendents, que s’han d’acabar de forma improrrogable durant aquest 2018. Però també per tancar administrativament vuit anys de feina.

2018 és un any clau, perquè acaba la darrera pròrroga que ha tingut el Pla de Barris i és pràcticament impossible que n’hi hagi cap altra. Per tant, les obres i projectes socials i de dinamització econòmica han d’estar acabats perquè puguin rebre la subvenció de la Llei de Barris.

D’aquesta forma, la Fundació Santa Teresa del Vendrell s’ha incorporat a la gestió del Pla de Barris, per al qual ja ha treballat en altres moments de la seva vigència. Aquesta incorporació ha permés contractar personal, a càrrec dels fons del mateix Pla, per impulsar la tasca pendent. “D’aquesta forma, també s’ha pogut crear ocupació”, explica l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré.

El projecte de millora integral del nucli antic de Calafell es va aprovar el 2010 i aquell mateix any va ser incorporat als beneficis de la Llei de Barris de la Generalitat. Amb diverses pròrrogues en els terminis causades per la crisi i les retallades pressupostàries, s’hi hauran invertit uns 7 de milions d’euros, finançats al 50% entre l’Ajuntament de Calafell i la Generalitat.

 

Participació