SOCIETAT

Els talls de protesta de la C-32 de Calafell i Cubelles es faran als accessos de l'autopista

Una de les principals reclamacions de la Coordinadora d'Entitats de Calafell és que desapareguin els peatges

per Llorenç Avinyo, El Vendrell | 5 de desembre de 2016 a les 11:21 |
La rotonda d'accés a la C-32 de la Cobertera | LL.A.
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El compte enrere per a la protesta de la C-31 i la C-32 de dimecres ja està activat. En aquesta ocasió, les protestes afectaran de forma directa la circulació de l’autopista, ja que tot i que aquesta no es tallarà, sí que es farà a les rotondes d’acés de Calafell (a la carretera de Bellvei) i de Cunit-Cubelles (la rotonda de la tèrmica).

Els dos talls es faran simultàniament a les 7 de la tarda, coincidint amb l’operació sortida d’un dels ponts d’aquesta setmana. A la convocatòria de la Coordinadora Calafell, que aplega la major part d’entitats i partits polítics locals, s’hi ha sumat la Plataforma per la mobilitat de Cubelles i veïns i grups polítics de Cunit. Els convocants fan una crida a tota la ciutadania de la zona a sumar-se a aquesta nova protesta.

És la tercera vegada que el Baix Penedès surt a protestar contra la situació de la carretera C-31, en la pràctica un carrer que passa per diversos pobles, amb una mitjana diària de 21.000 vehicles, bona part d’ells camions. Aquesta intensitat causa grans col·lapses de trànsit i ha disparat el nombre d’accidents, a més de provocar altres molèsties com el soroll, la contaminació..., tot afectant la vida quotidiana de la zona. És més, la falta d’una via ràpida gratuïta perjudica l’economia comarcal, molt especialment el turisme.

En aquesta tercera convocatòria, es reclamen en concret tres qüestions:

–la retolació de la carretera C-31 com a rambla urbana, d’acord amb la resolució que va aprovar el Parlament de Catalunya

–l’alliberament del peatge de la C-32, com a via alternativa, ràpida i gratuïta

–la informació reiteradament sol·licitada sobre el cost del rescat de la concessió. La Generalitat fins avui només ha presentat el cost de tota la C-32, inclòs el seu tram nord, a la comarca del Maresme, en el que la Coordinadora Calafell creu que és una maniobra per fer la xifra grossa i plantejar que el rescat és inassumible.

La portaveu de la Coordinadora, Sònia Mirambell, subratlla que “necessitem una via ràpida i capaç i no hi ha altra alternativa que l’autopista, ni fent una destrossa enorme al territori”. Mirambell fegeix que el peatge, un dels més cars d'Europa en preu per quilòmetre, penalitza “els nostres desplaçaments, la nostra economia, el nostre atractiu turístic i la nostra competitivitat. I diem prou a aquesta situació tan perjudicial i tan injusta. A una discriminació que patim mentre a altres indrets de Catalunya es busquen i es troben les solucions més adients

 

Participació