1 de 10
SOCIETAT

Endesa inverteix 175.000 euros per millorar el servei al Vendrell i cinc municipi més

Un altre dels municipis beneficiats és Tarragona, i la resta, pertanyen a la Costa Daurada

Treballs de millora | CEE
per Llorenç Avinyo, El Vendrell | 4 de setembre de 2017 a les 16:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Endesa ha enllestit recentment els treballs que han permès tancar dues anelles elèctriques al Camp de Tarragona amb l’objectiu és reforçar la qualitat, la continuïtat i la seguretat del subministrament a  més de 19.000 clients repartits entre els municipis de Tarragona, Torredembarra, Altafulla, Creixell i Roda de Berà, al Tarragonès, i el Vendrell, al Baix Penedès.

Els treballs, que han suposat una inversió de gairebé 175.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, han acabat aquest estiu i han consistit a posar en servei dos nous trams de línies subterrànies de mitjana tensió -una de 710 metres de longitud a l’avinguda de Francesc Macià, al terme municipal de Torredembarra; i l’altra de 436 metres a l’avinguda Marquès de Tamarit, a Altafulla- per unir quatre centres de transformació que fins ara estaven aïllats, amb el consegüent enllaç, també, de les respectives línies elèctriques que en depenen i crear, per tant, una xarxa mallada en totes dues poblacions. Aquesta operació és cabdal perquè assegura que, en cas de puntes de demanda o d’una incidència en el servei –ja sigui pròpia o externa–, es pugui alimentar els clients afectats per vies alternatives mentre s’executen els treballs de maniobra, amb la qual cosa es minimitza el temps d’interrupció del servei i s’agilitza la seva resolució.

 

Així mateix, s’ha aprofitat aquesta actuació per reformar els quatre centres de transformació implicats, que s’han dotat de les últimes tecnologies. Així, els nous equipaments incorporen unes cabines compactes, més fàcils de maniobrar i que disposen d’elements amb característiques especialment aïllants, fet que les fa més segures i robustes de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució. Igualment, gairebé no requereixen manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

 

Igualment, s’han telecomandat les quatre unitats, és a dir, que disposen d’un sistema de telecontrol, que consisteix amb un seguit d’equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els dispositius de maniobra dels centres de transformació des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries i s’agilitza, en molt, la resolució i el temps d’interrupció del subministrament elèctric. El telecomandament també s’ha estès a altres centres de transformació de Torredembarra i Altafulla, la qual cosa permet recuperar potència i clients en cas d’una avaria.

 

Aquests treballs, que formen part dels plans d’actuació de la Companyia al Camp de Tarragona, suposen mallar una infraestructura amb una potència de 10,4 MVA i l’altra de 10,3 MVA i incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a aquestes zones turístiques i de costa de les poblacions esmentades.

Arxivat a:
Societat, millores, Endesa
Participació