Calafell engega “Descobrim la Ciutadella!”, un producte educatiu sobre el seu patrimoni històric

Producte ideal per a famílies que visiten per lliure la Ciutadella ibèrica

per Llorenç Avinyo , El Vendrell, 11 d'agost de 2017 a les 17:40 |
Cartell de la proposta | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Calafell posa en marxa 'Descobrim la Ciutadella !”, un nou producte educatiu que pot gaudir-se a la Ciutadella Ibèrica. És un joc de descoberta, ideal per fer-lo en família, i disponible tot l’any i totes les hores d’obertura, que no necessita reserva prèvia ni requereix que hi hagi un guia o un educador. I està disponible en català, castellà, anglès i francès.

L’Ajuntament ha tirar endavant aquest producte amb la idea de millorar l’experiència dels visitants que arriben per lliure a la Ciutadella. En particular, per les famílies, que és un dels púlics que més visita el jaciment.

“Descobrim la Ciutadella!” ha estat dissenyat per Il·lustració Històrica Sergi Segura, que gràcies a la seva creativitat i rigor presenta uns personatges animats que expliquen, didàcticament la cultura dels ibers i la vida quotidiana a la Ciutadella.

A la recepció  del recinte, les famílies podran comprar per 2 euros un pack Descobrim, que consta d’un full de joc i una plastificació de guia. Inclou les solucions, que, òbviament, no es lliuren fins al final del lloc.

En el full de joc, una arqueòloga condueix la feina que la família visitant haurà de fer per resoldre un enigma, tal com ella fa quan treballa des del present per descobrir i conèixer com vivien els ibers de la Ciuadella. Protagonitzen també el joc dos infants ibers, Bilos i Aitin, personatges que permeten viatjar al passat i que donen pistes per repndre les preguntes o fer les activitats proposades en el joc. Bàsicament, es tracta de descobrir els personatges que vivien a cadascuna de les cases de la Ciutadella.

És l’aposta d’enguany dels monuments i museus locals, aplegats sota la marca Calafell Històric. L’aposta de l’any passat va ser un recorregut bàsic per conèixer la Ciutadella Ibèrica , el Castell de la Santa Creu i la Confraria de Pescadors, adreçat al públic general. La d’enguany se centra en la Ciutadella, en una activitat concreta que reforça el perfil didàctic del jaciment i adreçada a un públic més específic, com el familiar.

 

Participació