SOCIETAT

Caldrà un any d'estudi per trobar una solució a la platja del búnquer del Francàs

Canvis en els corrents marítims que s'han d'analitzar són la causa de la pèrdua de sorra de la platja vendrellenca

per Llorenç Avinyo, El Vendrell, 5 d'agost de 2017 a les 18:29 |
Participants a la reunió | XV
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

No tot el que va malament al Vendrell és culpa ni competència del govern municipal. Una de les acusacions rebudes, a les xarxes socials i també en persona, el regidor de platges Josep Marrasé, ha estat la regressió de sorra de la platja del búnquer del Francàs. Acusació injustificada i absurda. Fa uns dies, una representació de La Xarxa Vendrellenca s’ha reunit amb representant de Costes (govern de l'Estat) per parlar de la situació de la platja del Francas.

La reunió va tenir lloc a la seu de Costes a Tarragona Amb el cap del servei provincial Costes a Tarragona, Alfons Forns, i dos tècnics del departament per tal de coneixer els treballs que s’estan fent per trobar solucions a la platja del Francas. Per part de l'entitat hi havia, Andrea Delgado, Jose Maria Garcia , president de la associació Millorem el Francas, Ana Rodriguez i Antonio Garcia.

A la reunió, es va explicar que des de Costes, que a començaments d’any es va observar un canvi en els comportament dels temporals d’ones, i per aquest motiu des de febrer s’està fent un estudi fotogràfic de les platges, per tal d’estudiar quė està passant. A partir del mes de Setembre i com a mesura de treball estructural des de Costes s'ha dit que Es farà un estudi mès a fons, de la problemàtica concreta, que en principi haurà de durar un any, per tal de trobar una solució estructural al problema de la desaparició de la sorra a la platja del Francas. Aquests treballs es composaran de un estudi mes minuciós dels temporals d’onades a la zona; un estudi dels fons marí a traves de Batimetries per veure on va a parar la sorra que perd la platja, i s’encarregarà un estudi tècnic al Centre d’Estudis d’Experimentació d’Obres Publiques (CEDEX) per tal de trobar solucions estructurals, que no tinguin conseqüències sobre la reserva Marina de Masia Blanca.l

En una situació molt similar es troba la platja del Mas de la Mel de Calafell, i ningú no ha acusat el govern municipal de Calafell de tenir la culpa de la desaparició de la sorra.

 

 

Arxivat a:
Societat, estudi, Francàs, platja
Participació